avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari MAI

Buna ziua,

Am auzit de curand ca se vor face iarasi restructurari in cadrul MAI. Poate cineva sa ma ajute, sa-mi spuna pe ce criterii se vor face disponibilizarile (ex: ultimul venit - primul plecat , incidente la locul de munca, etc)?
Cineva apropiat mie tocmai a trecut cu greu de disponibilizarile de la inceputul anului (era pe lista), in ciuda faptului ca lucreaza in Minister de 6 ani (politie) si nu a avut nici un fel de incident, iar acum vine un alt val...
Va rog mult, astept pareri...
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 14:54, 14 Martie 2011
Oficial, criteriile stabilite de minister si sindicate sunt:

- in primul rand sunt vizati cei care indeplinesc criteriile eliminatorii: care se apropie de varsta pensionarii, dar si cei care, desi au iesit la pensie, au ales sa ramana ca angajati la MAI si cumuleaza astfel pensia cu salariul.

- alte criterii dupa care angajatii MAI vor fi disponibilizati sunt legate de conduita, de pregatirea profesionala si de indeplinirea sarcinilor de serviciu.

La capitolul conduita si aptitudini, punctaj negativ vor lua cei sanctionati administrativ, amendati penal sau condamnati cu suspendare, iar cei cu aprecieri vor avea punctaj pozitiv.

Daca vor exista punctaje egale, vor fi luate in considerare criteriile de departajare, care se refera la: sotii care lucreaza in aceeasi unitate, angajatii care au copii in intretinere si cei care au mai mult de trei ani pana la pensie.

Va multumesc mult pentru raspuns!
Daca spuneti ca nu a avut abateri etc. nu cred are de ce sa ii fie teama :)
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari m.a.i. teoyorga teoyorga Care sunt criteriile de disponibilizare la jandarmi si regulamentul de desfasurare a interviului la aceeasi structura, in acest context? (vezi toată discuția)
Probleme legislatia muncii ContSters107545 ContSters107545 Buna seara! De curand in compania unde lucrez s-au facut disponibilizari (luna iunie pe data de 08 s-au dat preavizele la colegii disponibilizati) iar la ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari cfr darrrk darrrk Buna Seara. Tatal meu tocai a fost disponibilizat, lucreaza la CFR, sau lucra, motivul fiind o nota mica la un examen, datorita scrisului, care l dau ... (vezi toată discuția)