avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca uniqa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca uniqa

buna ziua
am o mazda 323 din 1998
in urma cu 2 saptamani am fost lovita de un alt autoturism care are rca la uniqa, acestia la randul lor mi-au dat suma de despagubire in valoare de 6000 roni, suma cu care nu imi pot acoperi reparatia, tinand cont e faptul ca devizul estimativ de la service-ul auto este in valoare de 24 000 roni, acesta fiind fara suplimentare.
In urma raspunsului de la Uniqa, service-ul respectiv nu imi repara masina.
cum pot proceda la rezolvarea problemei
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:03, 11 Martie 2011
daca Service-ul este reprezentanta firmei ve-ti constata ca suma este umflata de 3-4 ori deoarece ei calculeaza numai materiale noi care le vor inlocui pe cele afectate de accident intimp ce societatea de asigurari a constatat ca vi s-au distrus bunuri ce au fost folosite timp de 13 ani. Solutia este sa mergeti la un atelier de reparatii care accepta sa repare unele elemente prin indreptare, iar altele prin inlocuire cu materiale bune si doar pe cele de siguranta circulatiei cu materiale noi(directie, franare, lumini, semnalizari).
nu este reprezentata la nici o firma
este pur si simplu un service oarecare, iar devizul este facut conform cererii delor de la uniqa, in 'AUDATEX', si credeti-ma ca in suma care au dat-o ei nu are cum sa fie reparata, lovitura fiind frontala
numai cele 2 airbag-uri costa o gramada........
Uitati-va pe deviz daca manopera este mai mare de 13-15euro pe ora atunci valoarea este umflata. Incercati si la alt Service dar trimiteti un barbat cu masina si urmariti daca scade valoarea estimata. Succes!
Apropo, nu am dat nici o alternativa. Intrebati la societatea de asigurari daca va poate da contravaloarea reparatiei pentru a o repara pe cont propriu dar fiti atenta ca va vor oferi o suma mai mica, daca va ofera aceeasi suma probabil ca veti gasi pe cineva sa v-o repare cu 1400 euro. Oricum veti mai pune bani de la dvs. Cunosc un caz in care dupa definitivarea dosarului amiabil s-a trezit dat in judecata ca a aranjat accidentul. Sunt ascunse caile asigurarilor.
am spus mai sus contravaloarea, este 6000 roni, iar ca sa o repar pe cont propriu, trbuie sa mai pun eu in jur de 20 000 roni

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Accident renault clio tillytheone tillytheone Salut, Am avut si eu un accident acum 3 saptamani,din vina mea,am alunecat cu reanult-ul clio si am intrat intr-o dacie papuc.Dacia papuc s-a rezolvat cu ... (vezi toată discuția)