avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA corectie erori materiale decont TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

corectie erori materiale decont TVA

Am primit cu intarziere doua facturi cu taxare inversa.Fiind aferente lunii decembrie 2010,am preferat sa refac balanta la decembrie,ptr.a nu trece cu ele de pe un an pe altul.Problema este ca am depus la termen decontul de TVA ptr.decembrie.Acum ,introducand aceste facturi in decembrie ,s-au modificat rulajele la conturile de TVA din balanta, care acum nu mai corespund cu cele din D 300 depus deja,cu toate ca fiind taxare inversa 4426= 4427, nu se modifica rezultatul final ,respectiv TVA-ul datorat ptr.decembrie din D 300 depus initial.Ar trebui sa fac cerere ptr.corectie erori materiale doar ptr. a modifica sumele din decontul initial de la randurile corespunzatoare taxarii inverse ,identice si la colectat si la deductibil,ca sa bata cu balanta refacuta.
Avand in vedere ca acest lucru nu modifica rezultatul final din D.300 initial, ar fi o problema daca nu mai fac aceasta cerere de corectie erori materiale? Se poate intampla ceva,exista sanctiuni.?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 13:55, 11 Martie 2011
Sumele se trec la rubricile de regularizari in deconturile viitoare.
Da ? se poate si asa ? Nu am stiut asta. Credeam ca trebuie,obligatori ,cerere corectie erori materiale. Pot gasi undeva,in legislatie,ceea ce mi-ati spus ?
OPANAF 183/31.01.2011
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in decont 300 tva nicolle_c_85 nicolle_c_85 SAL.DACA MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA! CAND AM FACUT DECONTUL PENTRU LUNA SEPTEMBRIE MI-AM DAT SEAMA K AM GRESIT DECONTURILE 300, PE LUNA AUGUST SI IULIE ... (vezi toată discuția)
Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Tva prestari serv intracomunit oanamari98 oanamari98 O firma romaneasca presteaza servicii in Italia, se inreg 4426-4427 ?? In cazul in care s-a declarat in decont tva si decl 390 se face rectificarea pt ... (vezi toată discuția)