Am primit cu intarziere doua facturi cu taxare inversa.Fiind aferente lunii decembrie 2010,am preferat sa refac balanta la decembrie,ptr.a nu trece cu ele de pe un an pe altul.Problema este ca am depus la termen decontul de TVA ptr.decembrie.Acum ,introducand aceste facturi in decembrie ,s-au modificat rulajele la conturile de TVA din balanta, care acum nu mai corespund cu cele din D 300 depus deja,cu toate ca fiind taxare inversa 4426= 4427, nu se modifica rezultatul final ,respectiv TVA-ul datorat ptr.decembrie din D 300 depus initial.Ar trebui sa fac cerere ptr.corectie erori materiale doar ptr. a modifica sumele din decontul initial de la randurile corespunzatoare taxarii inverse ,identice si la colectat si la deductibil,ca sa bata cu balanta refacuta.
Avand in vedere ca acest lucru nu modifica rezultatul final din D.300 initial, ar fi o problema daca nu mai fac aceasta cerere de corectie erori materiale? Se poate intampla ceva,exista sanctiuni.?
Da ? se poate si asa ? Nu am stiut asta. Credeam ca trebuie,obligatori ,cerere corectie erori materiale. Pot gasi undeva,in legislatie,ceea ce mi-ati spus ?