avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament - impartire in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament - impartire in caz de divort

Buna ziua, parintii mei au cumparat un apartament inainte de casatoria mea, trecut pe numele lor. Am locuit in el si am facut amenajari cu sotul, iar acum il vindem si ne luam un altul mai mare. Acesta il vom trece pe numele nostru, dar as vrea sa am marja mea de siguranta (pentru partea insemnata cu care va contribui cel vechi la cumpararea celui nou), in eventualitatea unui divort.
cum sa procedez sa nu apara discutii nici intre mine si parinti nici intre mine si sot.
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
costi_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: costi_81 , utilizator 16:13, 11 Iunie 2011
noul apartament sa fie cumparat de parintii dvs, astfel la divort sotul nu va putea pretinde decat cota-parte din imbunatatirile aduse.
Singura varianta este sa il cumparati pe numele tuturor, in cote indivize, corespunzatoare sumelor cu care s-a contribuit.

Altfel, daca il luati pe numele parintilor se supara sotul ( si nu va avea nici un drept la un eventual divort/partaj), daca il luati pe numele dvs. se supara parintii ( se imparte intre dvs. si sot la partaj). Mai e si varianta in care la un eventual partaj demonstrati ca ati contribuit cu o parte mai mare si va va reveni o cota mai mare, dar pt mai multa siguranta, aveti in vedere solutia de mai sus.
Succes!
romibaro a scris:

noul apartament sa fie cumparat de parintii dvs, astfel la divort sotul nu va putea pretinde decat cota-parte din imbunatatirile aduse.

Asa nu va fi de acord, intrucat diferenta e rata din banca, ce urmeaza a fi suportata de amandoi ...
adutescu a scris:

Singura varianta este sa il cumparati pe numele tuturor, in cote indivize, corespunzatoare sumelor cu care s-a contribuit.

dar asta, in caz de deces al parintilor, ar insemna o maaaare bataie de cap cu mostenirea aferenta cotelor lor, nu?
stipulati in contractul de cumparare provenienta sumelor cu care achitati. parte din donatie de la parinti , parte din credit. bunul va fi cumun cu sotul, dar la partaj veti avea o cota mai mare, aferenta contributiei dvs.

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Apatament inainte de casatorie anamarianastase anamarianastase Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul meu ne-am mutat de o jumatate de an in apartamentul lui primit inainte de casatorie. Pana acum am stat in chirie ... (vezi toată discuția)
Bunuri inaintea casatoriei blondy1975 blondy1975 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: eu sunt posesoarea unui apartament din provincie obtinut prin donatie de la parintii mei , in care locuieste mama ... (vezi toată discuția)