avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

Daca societatea este-n faliment este obligata sa acorde salariatului concediat 1 salariu compensatoriu si sa-i plateasca zilelele de concediu de odihna ramase neefectuate pana la data incetarii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 08:31, 17 Martie 2011
1. Conform Codului muncii zilele de CO cuvenite si neefectuate la data lichidarii vor fi compensate in bani de catre angajator.
2. Salariul compensator il primiti numai daca este prevazut in CCM la nivel de unitate sau de ramura.
3. Daca unitatea a intrat in faliment va adresati lichidatorului judiciar.
Dl Tudor , si daca la societatea respectiva nu are incheiat contract colectiv de munca la nivel de unitate sau de ramura??????????
militaruflorentina a scris:

Dl Tudor , si daca la societatea respectiva nu are incheiat contract colectiv de munca la nivel de unitate sau de ramura??????????



In acest caz, este foarte greu de obtinut salarii compensatorii...
Dl Freelis , si cu art 247 din Codul Muncii cum ramane?
militaruflorentina a scris:

Dl Freelis , si cu art 247 din Codul Muncii cum ramane?


Art.247 C.mun. a fost abrogat prin noile modificari aduse Codului Muncii ... motiunea de cenzura depusa impotriva Guvernului a picat, astfel incat aceste modificari au fost adoptate prin asumarea raspunderii.

Alte discuții în legătură

Solicitare informatie ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la recentul adoptat Cod al Muncii. De unde pot sa il downloadez in format electronic ? (vezi toată discuția)
Codul muncii a intrat in vigoare, a fost aprobat? ginutz_a ginutz_a noul cod al muncii este valabil, ne putem lua dupa el cand facem angajari? cand intra in vigoare? (vezi toată discuția)
Ccm la nivelul ramurii comert 2010 ginacoseru ginacoseru stiti cumva daca ccm la nivelul ramurii comert a fost denuntat sau daca s-a incheiat un nou contract? (vezi toată discuția)