avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii a intrat in vigoare, a fost aprobat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii a intrat in vigoare, a fost aprobat?

noul cod al muncii este valabil, ne putem lua dupa el cand facem angajari?
cand intra in vigoare?
Cel mai recent răspuns: ginutz_a , utilizator 09:52, 14 Martie 2011
Buna ziua!
Guvernul si-a asumat raspunderea pentru noul Cod al muncii, insa pentru ca va fi dezbatuta o motiune de cenzura a opozitiei in 16 martie (care nu este de acord cu varianta propusa de Guvern a Codului) nu va putea intra in vigoare pana cand nu se va vota motiunea. Daca motiunea nu va trece, atunci noul Cod al muncii ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 25 martie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters196669, utilizator
Nu este vorba despre un nou Cod al muncii, ci despre modificari aduse la actualul Cod al muncii ... aceste modificari vor intra in vigoare dupa promulgarea lor de catre presedintele tarii.
Aveti dreptate, nu este vorba de un nou Cod al muncii, probabil e perceput asa de majoritatea oamenilor pentru ca are modificari pe ici, pe colo, in punctele esentiale :)
Varianta optimista (pentru angajator, cum este si userul care intreaba si care ar vrea sa faca angajari cat mai repede pe baza acestor modificari) este respingerea motiunii, astfel Codul Muncii se considera aprobat de Parlament si va fi trimis la Cotroceni dupa trei zile de la adoptare. Nu cred ca are cineva vreo indoiala ca va fi promulgat de presedinte cat se poate de repede, de aceea primul ministru ( nu eu, cum s-ar putea intelege din primul raspuns:) ) a spus ca spera ca pana la 25 martie sa intre in vigoare aceasta varianta cu modificari.
Si nu trebuie uitat ca opozitia mai are varianta sesizarii Curtii Constitutionale, situatie in care promulgarea este amanata, iar aici nu mai poate face nimeni predictii cam cat va mai dura, asa ca da, aveti dreptate: aceste modificari vor intra in vigoare candva, in viitor, cand presedintele va promulga aceasta forma a Codului muncii :bow:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters196669, utilizator
va multumesc la toti pt raspuns!
sa aveti o saptamana usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a publicat in monitorul oficial noul cod al muncii? glo glo s-a publicat in monitorul oficial noul cod al muncii? daca da in ce monitor? (vezi toată discuția)
Solicitare informatie ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la recentul adoptat Cod al Muncii. De unde pot sa il downloadez in format electronic ? (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu alinapene alinapene Daca societatea este-n faliment este obligata sa acorde salariatului concediat 1 salariu compensatoriu si sa-i plateasca zilelele de concediu de odihna ramase ... (vezi toată discuția)