avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona?

mama mea va implini 54 ani pe 20 august 2011. are 30 ani vechime, din care 9 ani cu grupa a 2-a de munca. se poate pensiona anticipat? cum se calculeaza pensia? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:29, 11 Martie 2011
Limita de varsta la 59 ani si 4 luni,reducere de 1 an si 6 luni din 60 de ani si 10 luni.Anticipat partial la 55 ani si 10 luni,cu penalizare de 45% pe luna pe toata perioada de pana la 59 de ani si 4 luni.Pentru pensie anticipata fara penalizare trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu de 38 ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.Are la acest moment 32 de ani si 3 luni stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua! As dori sa stiu cand poate iesi la pensie mama mea care e in urmatoarea situatie: - varsta: 54 ani impliniti in Februarie - ani de munca: 32 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)