Buna ziua, in cazul in care o societate comerciala de tip S.R.L. isi pierde autorizatia de functionare si ulterior acesteia, societatea comerciala se transforma in societate de tip S.A. ..ce trebuie sa faca SC. S.A pt a redobandi autorizatia de functionare? unde trebuie sa apeleze?
multumesc!
Cred ca nu puteati fi mai vag !
Eu, chiar daca incerc, nu cred ca-mi iese o formulare mai vaga !.. :)
Banuiesc ca stiti ca situatiile difera in functie de domeniul de activitate in care activeaza firma.
Mai pe intelesul tuturor:
- Institutiile de Credit (banci, cooperative de credit, etc) - au nevoie de o autorizatie prealabila eliberata de catre Banca Nationala a Romaniei;
- Asiguratorii, Reasiguratorii si Brokerii de Asigurare si Reasigurare - au nevoie de o autorizatie prealabila eliberata de catre Comisia de supraveghere a asigurarilor;
- Societatile de pe piata de capital - au nevoie de o autorizatie prealabila eliberata de catre Consiliul National al Valorilor Mobiliare;
- Societatile care desfasoara activitati de producere, import, export si comercializare a armelor de foc si munitiilor - au nevoie de un aviz prealabil eliberat de catre Inspectoratul General de Politie;
- Societati specializate de Paza si Protectie - au nevoie de un aviz prealabil, si o licenta de functionare eliberate de catre Ispectoratul Judetean de Politie, sau de catre Directia Generala de Politie a municipiului Bucuresti;
- Societatile de Pensii Private - au nevoie de o autorizatie prealabila eliberata de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
..si aici sunt doar domeniile in care sunt necesare avize/ autorizatii prealabile.
Cum ar trebui sa ne dam seama in ce domeniu functioneaza firma, ca sa va putem sfatui ? :-/ :O