avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC dupa terminarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC dupa terminarea somajului

Am lucrat la o firma aproape doi ani dupa care s-a desfiintat postul si m-a dat in somaj. Somajul este de 6 luni. Am ramas insarcinata in a doua luna de somaj. Pot beneficia de indemizatie pentru cresterea copilului, daca somajul se termina in august si eu nasc tocmai in decembrie sau ianuarie 2012 (este vorba de 4 luni dupa terminarea somajului)? Care sunt pasii de urmat pentru a lua aceasta indemnizatie?
Va multumesc!Astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 11 Martie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau din activitati agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate etc.).
2. Daca acum sunteti in somaj puteti sa-l prelungiti cu concedii medicale pana veti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.
3. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al doilea copil emilia-b emilia-b Cic1 se termina curand si nu stiu cum sa procedez deoarece vreau sa raman insarcinata cu al doilea copil,nu pot lucra deoarece nu ma descurc cu primul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe saftmiki saftmiki Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)