avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce sanse am daca atac o hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce sanse am daca atac o hotarare definitiva?

in urma unui accident rutier, sotul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. asteptam mandatul de arestare si vrem sa facem contestatie in anulare. nu stiu ce sanse avem, dar sper sa-i reduca pedeapsa. am avut ghinionul sa platim avocati care nu s-au implicat si am ajuns la final de drum. nu inteleg decizia curtii deoarece sotul meu a fost gasit vinovat de ucidere din culpa, retroactiva de la mina minovici nu a fost acceptata si asiguratorul este obligat sa plateasca toate daunele. va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie pt. a contesta aceasta hotarare definitiva.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:39, 11 Martie 2011
dar ce motiv vreti sa invocati pt contestatia in anulare? de ce a primit o pedeapsa cu executare? e recidivist sau au fost victime care au decedat?
in uema accidentului a murit pesagerul din dreapta. sotul meu era politist in acea perioada
ciudat ca s-a dat o pedeapsa cu executare. trebuie citita decizia definitiva pentru a vedea daca sunt motive pt a fi promovata o contestatie in anulare sau o cerere de revizuire.
s-a dat o pedeapsa cu executare pt. ca in ultima sedinta din proces a venit o alta judecatoare care nu a luat in calcul parerea procurorului care a decis ca alcoolul nu a fost cauza accidentului. aceasta judecatoare a admis schimbarea incadrarii juridice, dar a dat o suspendare. in urma apelului s-a primit pedeapsa cu inchisoare, iar la curtea de apel s-a respins recursul si a ramas definitiva hotararea, 3 ani inchisoare. specific ca sotul meu avea probleme cu rinichii si urmele de alcool se duc foarte greu din sange
Daca hotararea a fost data de un singur judecator si nu au trecut 10 zile de la pronuntare se poate declara o cale de atac care sa nu fie extraordinara...

In cazul unei contestatii in anulare nu cred ca ati avea sanse.
Mergeti urgent sa consultati un avocat daca aveti probleme de comunicare cu avocatul angajat si caruia i-a incetat mandatul.

Alte discuții în legătură

Am sanse cu contestatia in anulare sau cu revizuirea? claudiadiana claudiadiana as vrea sa va explic cu amanunte problema mea. sunt disperata pt. ca nu vad o iesire din aceasta problema.sotul meu era singurul care castiga bani, aem un ... (vezi toată discuția)
Contestatie pedeapsa definitiva MorosanuMadalina MorosanuMadalina In cazul unei pedepse definitive date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, avocatul condamnatului a depus o contestatie si s-a dat un termen pt rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Despre condamnare si contestare in anulare in penal gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Explicatie: 10/01/2012 Condamnare (JUDECATORIA CLUJ) Solutie: Condamnă pe inculpatul V.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)