avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre condamnare si contestare in anulare in penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre condamnare si contestare in anulare in penal

Buna.Explicatie: 10/01/2012 Condamnare (JUDECATORIA CLUJ)
Solutie: Condamnă pe inculpatul V.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Anulează suspendarea condiţionată a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală 1178 din 23 noiembrie 2009 pronunţată de Judecătoria Oradea, definitivă prin neapelare la data de 8 decembrie 2009. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul V.C. a fost judecat în prezenta cauză a fost săvârşită în condiţiile concursului real de infracţiuni cu infracţiunea pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare prin sentinţa penală 1178 din 23 noiembrie 2009 pronunţată de Judecătoria Oradea, definitivă prin neapelare la data de 8 decembrie 2009. Contopeşte pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu pedeapsa de 3 ani închioare, stabileşte pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare pe care o sporeşte cu 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul V.C. să execute pedeapsa de 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie.
CURTEA DE APEL CLUJ:
14/05/2012 Soluţionare
Solutie: Respins recursul inculpatului împotriva sentintei penale nr 8 din 10 ianuarie 2012 a Judecătoriei Cluj Napoca. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj- suma de 200 lei onorariu pentru apărător din oficiu, ce se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei, pentru av. Sîrbu Timea. Obligă pe inculpatul recurent să plătească în favoarea statului suma de 600 lei cheltuieli judiciare, din care 200 lei reprezentând onorar avocaţial. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din data de 14 mai 2012
CURTEA DE EPAL CJ.
La data de 16.05.2012 se depunde Contestaţie în anulare - Recurs insa la data de 06.05.2012,sa termen de judecata (afisat pe portalul Ministerului Justitiei-sub un nou nr de dosar)
Intrebarea este: Inculpatul nu a fost arestat pentru a se avea in vedere punerea in executare a Mandatului de pedeapsa prevazut in setinta judecatoriei Cluj. Este posibil sa i se fi suspandat mandatul de executare a pedepsei pana la solutinonarea cauzei privind Contesatie in anulare sau in anumit termen inculpatul va suporta executarea ,mandatului inainte de termenul de judecata privind contestatia in anulare care il are pe data de 06.06.2012. Va multumesc pt. raspuns.Cu respect Gabriel.
Cel mai recent răspuns: gabitzu1ro , utilizator 13:53, 17 Mai 2012
Art. 390

Suspendarea executării

Până la soluţionarea contestaţiei în anulare, instanţa sesizată, luând concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere.
Va Multumesc pt.Raspuns. Deci sunt sanse ca inculpatul in urma setintei din data de 14 .05 . 2012 privind mandatul de executare al judecatoriei cluj sa nu fie incarcerat in baza mandatului pana la solutionarea Contestatiei,ce va avea termen pe data de:06.06.2012.
Conform celor explicate mai sus..
Sau sunt sanse ca in anumit termen de la data de 14.05.2012 privind Recursul pronuntat definitiv si in baza setintei a judecatoriei cluj acesta sa fie incarcerat inainte de data de 06.06.2012.. pana la solutionarea Contestatiei in anulare a hotarararii? Rog raspuns si va multumesc anticiopat.Cu respect Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre reabilitare (serv.de probatiune) gabitzu1ro gabitzu1ro -------Nr.1-.In anul.23/11/2009.Soluţionare:Condamnă pe inculpatul V. C , fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 71, ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)
Condamnare? nicoletacar nicoletacar va rog sa mi spunet ce sentinta este?este condamnat va rog sa mi explicati sentinta. va multumesc olutie: Emite adresa catre Biroul Executari Penale a ... (vezi toată discuția)