avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie pedeapsa definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie pedeapsa definitiva

In cazul unei pedepse definitive date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, avocatul condamnatului a depus o contestatie si s-a dat un termen pt rezolvarea acesteia. Se poate schimba ceva in urma contestatiei? Va rog mult sa raspundeti.
Va rog mult sa-mi raspundeti daca o contestatie poate schimba ceva in cazul unei pedepse definitive. Va rog mult de tot
Se poate schimba dar fara sa cunostem speta, ce sa va raspundem,
persoana in cauza a primit o pedeapsa de 4 ani cu executare pt. aderare sau sprijinirea unui grup infractional (Art. 7 L39/2003) si organizarea, conducerea sau finantarea faptelor (Art. 2-9, L143/2000). Sentinta a fost data de Inalta Curte de Casatie si Justitie (definitiva), dar in ziua respectiva avocata condamnatului nu s-a prezentat motivat, instanta numind un avocat din oficiu.
Avocata a depus o contestatie privind sentinta si s-a dat un termen.
Ce se poate schimba la acea infatisare? Va multumesc.
contestatie in anulare?
nu stiu exact ce a cerut avocata..
Dar ce se poate rezolva in urma acestei contestatii? Persoana ar putea primi o pedeapsa neprivativa de libertate, sau pedeapsa ar scadea? ce se poate schimba, ce se poate intampla la acea infatisare?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
MorosanuMadalina, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce cale extraordinara de atac se poate folosi? MorosanuMadalina MorosanuMadalina Prietenul meu are de executat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt. aderarea sau sprijinirea unui grup infractional si organizarea, conducerea sau finantarea ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare? hristo hristo Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la ... (vezi toată discuția)
Cai de atac...ce urmeaza? nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua, Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale, m-am adresat prim ... (vezi toată discuția)