avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cale extraordinara de atac se poate folosi?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cale extraordinara de atac se poate folosi?

Prietenul meu are de executat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt. aderarea sau sprijinirea unui grup infractional si organizarea, conducerea sau finantarea faptelor. A avut doua termene la Inalta Curte, dar la primul s-a dat amanare, iar la cel de-al doilea avocatul nu s-a prezentat, depunand la dosar o adeverinta medicala. instanta a dat sentinta de mai sus printr-o hotarare definitiva., cu avocat din oficiu. Din cate am inteles, avocatul a facut o contestatie la tribunalul botosani, deoarece acolo se afla in detentie persoana in cauza. s-a dat un termen in urma contestatiei. Va rog tare mult sa ma ajutati, spuneti-mi despre ce cale extraordinara de atac este vorba??
Cel mai recent răspuns: MorosanuMadalina , utilizator 18:38, 14 Mai 2014
Aveti la indemana doua cai extraordinae de atac respectiv contestatia in anulare si revizuirea.
care este cea mai potrivita si ce se poate intampla la termenul fixat? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pedeapsa definitiva MorosanuMadalina MorosanuMadalina In cazul unei pedepse definitive date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, avocatul condamnatului a depus o contestatie si s-a dat un termen pt rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Juridic ContSters215948 ContSters215948 buna am si eu o intrebare prietena mea are un proces pe rol inrtebarea mea este poate fi condamnata si poate face puscarie este incadrata la art 215 alin ... (vezi toată discuția)
Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu ... (vezi toată discuția)