avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie asociatie de proprietari - rampa de acces ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie asociatie de proprietari - rampa de acces persoane cu dizabilitati?

buna seara, as vrea sa stiu daca asociatia de locatari sau de proprietari este obligata prin lege sa construiasca o rampa de acces pentru persoane cu handicap la intrarea in bloc. Ma intereseaza temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 21:41, 12 Martie 2011
Nu exista prevedere legala care sa oblige asociatiile de proprietari sa execute rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati
Prevederea legala de obligare asigurare rampa de acces persoane cu dizabilitati exista si este impusa la nivelul cailor de acces in institutii,autoritati de utilitate publica
Acum ,omeneste vorbind ,nu inseamna ca daca nu este prevazut expres in legea care guverneaza infintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, acestea nu pot veni in sprijinul persoanelor suferinde si sa dispuna ajutarea acestora prin realizarea de rampe acces si,sau maini curente
Rampa de acces este reglementata in OUG 102/1999 privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap, la Cap.III.

Din pacate asociatiile de proprietari nu sunt obligate sa construiasca aceste rampe de acces, dar se pot gasi alte cai de rezolvare a acestei probleme delicate, impreuna cu familia persoanei cu handicap.
@ep1975,
Daca sunteti in conducerea sociatiei de proprietari si cineva, unul din proprietari solicita efectuarea unei asemenea rampe, spuneti-i sa faca o cerere, sa solicite in scris acest lucru.
Daca sunteti un membru al asociatiei interesat sa aveti o asemenea rampa, faceti dumneavoastra acea cerere catre presedinte.
In ambele situatii presedintele asociatiei va discuta cu membrii comitetului in prima sedinta lunara si poate se va decide efectuarea rampei.
Eu cred ca este necesara o asemenea rampa nu numai pentru persoana care solicita acum dar si pentru viitor in folosul altor persoane cu probleme de locomotie mai mici sau mai mari.
Baza legala a discutarii si efectuarii acestei lucrari este legea 230/2007 care reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari. Conform acesteia, comitetul executiv condus de presedintele asociatiei trebuie sa raspunda la cereri si sa rezolve solicitarile membrilor asociatiei.
Atentie ! Daca asociatia de proprietari prin reprezentantii legali dispun ca este necesara realizarea unei rampe de acces pentru persoana cu dizabilitati locomotorii,pentru preintampinarea de situatii neplacute -frecvent intalnite la nivelul imobilelor,desfasurati formalitatile legale la nivelul serviciului specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Grad handicap 1 - acces scara de bloc Cyo Cyo Buna ziua , Din 03.11.2011 sunt incadrat cu gradul 1 ( unu ) de handicap . Am solicitat Asociatiei de proprietari sa construiasca o rampa de acces pentru a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu ca și proprietar al unui apartament in bloc, pot ... mamimanuma mamimanuma Buna ziua! Eu ca și proprietar al unui apartament in bloc, pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o cotă parte la rampa pentru persoane cu ... (vezi toată discuția)