avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare sau amanare (imprumut cu garantie imobiliara)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare sau amanare (imprumut cu garantie imobiliara)

Buna ziua!
Am sa dezbat o problema un pic mai delicata, daca cineva poate sa-mi spuna care ar putea fi rezolutia acesteia.....
In schimbul unei sume de bani de la o persoana fizica, am girat cu apartamentul prin act notarial. Perioada prevazuta de rambursare ar fi fost in decembrie anul trecut.
Inainte cu doua-trei zile de acest terment i-am rambursat persoanei respective doar o parte din bani, aproximativ jumatate. Acum deja am intrat in imposibilitatea de a-i mai da vreun ban. Ce se poate intampla? Poate recurge la executare chiar daca i-am dat o parte din bani? Eu i-am propus sa-i cedez o parte din locuinta ce poate fi utilizata ca spatiu comercial.....Va multumesc pentru opiniile dvs!
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 11:30, 12 Martie 2011
Poate sa recurga la executare silita ,respectiv sa investeasca cu formula executorie contractul.Sigur ca puteti sa-i vindeti spatiul comercial in schimbul banilor datorati ,depinde insa de felul in care va intelegeti cu el.
Daca dvs i-ati propus el ce a raspuns?
Multumesc pentru raspuns.....inteleg ca poate sa recurga la executare silita dar avand in vedere ca deja i-al dat o parte din bani nu ajuta la nimic?
El ce sa zica, nu s-a pronuntat inca, asteptam un raspuns din partea lui cu privire la propunerea facuta!
Banii trebuia sa ii dati in fata aceluiasi notar , care ar fi trebuit sa refaca contractul de credit si sa diminueze valoare creditului cu garantie ipotecara cu suma pe care ati platit-o. Acest act se comunica si la cartea funciara ppentru modificarea ipotecii.
Daca va proceda la executarea silita , veti primi o somatie si o invitatie la executorul judecatoresc in fata caruia sa ii faceti aceasta propunere. Aveti grija sa fie trecuta in procesul verbal al executorului. De asemenea sa faceti contestatie la executare aratind instantei ca ipoteca nu mai are aceeasi valoare deci titlul in baza caruia s-a aprobat executarea nu e cert.
Apropos , in procente, valoarea ramasa de achitat cam cit este raportata la valoarea totala de piata a imobilului? Daca acest procent e mic puteti proceda si in alte moduri ca sa evitati executarea.
in procente ar fi cam 30 % din valoarea de piata a apartamentului

Alte discuții în legătură

Este legal ca in scopul recuperarii unei datorii catre o banca executorul sa scoata la licitatie un imobil ipotecat in favoarea altei banci fara sa se ceara acordul acesteia? husseincudop husseincudop In 2008 am cumparat un apartament cu 4 camere cu credit ipotecar .Pentru a avea cei 25%pentru avans si de asemenea banii necesari ptr cheltuieli notariale si ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru credit de nevoi personale leonidaas76 leonidaas76 am executare silita in derulare pentru un credit de nevoi personale, valoarea creantei fiind de 75 000 ron (dobanzi , penalitati. cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Executare silitã fãrã ipotecã bosquet bosquet Am contractat un credit în valută în vederea unei refinanţări a 2 credite în lei. Nu am depus ca garanţie locuinţa (ipotecă). Este posibil ca în ... (vezi toată discuția)