avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma recuperatori creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma recuperatori creante

Buna ziua!
Am si eu o problema. In anul 2008 am contractat un credit ipotecar cu ipoteca de rang 1 in urma caruia am achizitionat un teren.
Timp de 2 ani si 9 luni am achitat toate ratele la zi, fara intarziere. Datorita scaderii salariului nu am mai putut sa le achit si am acumulat peste 170 zile de intarziere. Acum cateva zile am primit un telefon de la o firma de recuperatori care imi spunea ca eu nu mai am nici o treaba cu banca de la care am contractat creditul si acum tre sa le dau lor banii. Ei doresc ca intreaga suma..aprox 16.000 euro sa o platesc in termen de un an de zile, lucru ce mie mi se pare imposibil. Mentionez ca nu am nimic pe numele meu, Ce ar trebui sa fac??.. Sa astept sa scoata terenul la licitatie??..oricum valoarea terenului nu mai este aceeasi. Firma respectiva imi poate lua din salariu ca sa recupereze in totalitate suma pe care o datorez??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Blade1985 , utilizator 18:33, 29 Martie 2011
Ati scos total din calcul varianta de a discuta cu banca pentru o refinantare? Nu e rau sa incercati asta, ar fi varianta cea mai comoda pt dv, pt ca oricum astia o sa va sicaneze la nesfirsit.
Da..deoarece eu nu imi mai pot permite sa platesc rate la banca, oricat de mici ar fi acestea. Acum ca am ajuns in situatia asta, nici terenul nu il mai vreau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Blade1985, utilizator
la datorie se vor aduna dobanzi, cheltuieli de judecata si de executare. terenul se vinde la licitatie, iar pt diferenta ramasa de plata, va vor pune poprire pe 1/3 din salariu pana se va achita intreaga datorie.
incercati sa gasiti dvs cumparator pt teren, luati mai mult decat vandut la licitatie
Am inteles. Multumesc. Ma gandeam ca eu, avand ipoteca de rang 1, se vor multumi doar cu cat luau pe teren si nu mai era nevoie sa imi puna poprire pe salariu.
Dupa vinzarea la licitatie a terenului pentru suma ramasa neacoperita se vor intinde si pe veniturile tale. Licitatia efectuata de un executor nu iti garanteaza obligatoriu obtinerea pretului cel mai bun. De obicei e cam invers :"> , incearca sa gasesti un cumparator tu care sa accepte sa plateasca ipoteca.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca ! MariaCN MariaCN Buna ziua, In anul 2008 am contractat un credit de nevoi persoanel cu ipoteca, pentru a ajuta o persoana. Aceasta persoana a ipotecat casa pt acest credit. ... (vezi toată discuția)
Poprire si apartament scos la licitatie micsunicamica micsunicamica buna seara! am poprire pe salariu facuta in urma unui proces cu o firma iar acum firma respectiva vrea pe langa poprire sa-mi scoata si apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)