avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii constructii

Am un contract de prestari servicii in constructii in Belgia.Contractul trebuie inregistrat in belgia si in Romania la finante? Cum intocmesc factura de lucrari executate in belgia cu muncitori proprii? Daca lucrarea depaseste 30 zile trebuie sa ma inregistrez in belgia cu punct de lucru?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:42, 12 Martie 2011
Contractul de prestari servicii nu trebuie inregistrat, fiind intocmit ca document justificativ in fata organelor fiscale.
Factura de prestari servicii se va intocmi fara tva, locul prestarii fiind considerat Belgia, adica locul unde este situat imobilul.
Pentru acest tip de servicii nu este obligatorie inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, iar operatiunile nu se raporteaza in declaratia 390Vies.
Nu cred ca exista vreo precizare in legea belgiana care sa va impuna declararea unui punct de lucru acolo, cel putin eu nu am cunostinta de acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii navale belgia sangel sangel o societate ro inregistrata in scopuri de tva incheie un contract de prestari servicii reparatii navale cu o firma din belgia , locul prestarii lcrarilor este ... (vezi toată discuția)
Alpinism utilitar Vergyongy Vergyongy O societate din Romania, neplatitoare de TVA va presta servicii de alpinism utilitar (intretinerea exterioara a cladirilor) in Belgia. Contractele sunt ... (vezi toată discuția)