Am lucrat in perioada 01-11-1982 ;16-04-1990 ca desenator tehnic in conditii deosebite de munca fiind incadrata in grupa II procent 75% conform procesului verbal nr.1325/97 si temeiul juridic de incadrare conform ordinului 50/90 poz:34;42;43;45;65;145 A225;107A1 inregistrate in adeverinta eliberata de intreprinderea la care am lucrat in vederea pensionarii.
Mentionez ca de la casa teritoriala de pensii la care sunt arondata si la care am depus dosarul de pensionare mi s-a transmis ca pentru aceasta perioada nu pot beneficia de grupa de munca respectiva deoarece am fost desenator tehnic.
De asemeni va precizez ca aceasta este inregistrata si in cartea de munca.
Va mai rog sa-mi spuneti si mie daca puteti cand apar normele de aplicare a legii 263/2010 deoarece sunt de aproape un an fara nici un venit si e foarte greu.
Dumneavoastra trebuia sa depuneti dosarul de pensie, iar casa de pensii sa emita decizie. Daca decizia va era defavorabila puteati face contestatie la Tribunal. Casa de Pensii nu poate interveni in procesul de stabilire al grupelor de munca. Conform Ordinului 50 acesta este atributul angajatorilor. Faptul ca aveati trecuta si in cartea de munca grupa a II-a de munca era si de mai mare ajutor in instanta. Ar fi fost o actiune admisibila, prin care ar fi fost obligata Casa de Pensii sa ia in calcul grupa de munca si sa emita o noua decizie.
Despre normele de aplicare la care faceti trimitere, din cate stiu nu au fost inca publicate, insa avand in vedere complexitatea legislatiei cadru, cred ca o sa mai aveti de asteptat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionarea mea
emanuellen
Buna ziua,mi-am depus dosarul de pensionare si am fost refuzata pe motivul ca nu am dreptul la grupa 1 deoarece am fost desenator technic.Mentionez ca grupa 1 ... (vezi toată discuția)