avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta

Buna ziua,
Am 64 ani si sunt pensionat pe caz de boala. In luna ianuarie m-am deplasat la Casa de Pensie unde am fost instiintat ca incepand cu data de 02.02.2011 indeplinesc conditiile pentru pensionare la limita de varsta, dar ca virarea pensiei pt. limita de varsta va intarzia cateva luni, din cauza faptului ca nu au fost emise normele de aplicare ale legii pensiilor nou emise. Intrucat depind de medicamene care au un cost ridicat, as dori sa va intreb daca pana la primirea primei pensii pt. limita de varsta o sa primesc in continuare cuantumul pensiei de boala, urmand ca ulterior sa primesc diferentele sau nu o sa mai primesc nimic lunile respective? Si a doua intrebare este daca mai este necesar sa ma prezint la comisie pt. continuarea pensiei de boala (ar trebui sa ma prezint in luna mai 2011) . Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:14, 23 Martie 2011
Florin N. a scris:
Intrucat depind de medicamene care au un cost ridicat, as dori sa va intreb daca pana la primirea primei pensii pt. limita de varsta o sa primesc in continuare cuantumul pensiei de boala, urmand ca ulterior sa primesc diferentele sau nu o sa mai primesc nimic lunile respective?

Acum veti primi pensia de invaliditate si, dupa ce o sa apara aplicatia informatica, veti primi toate drepturile care vi se cuvin retroactiv, incepand cu data de la care indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta. Deci stati linistit, nu veti pierde niciun leu, veti primi si diferentele.

Florin N. a scris:
Si a doua intrebare este daca mai este necesar sa ma prezint la comisie pt. continuarea pensiei de boala (ar trebui sa ma prezint in luna mai 2011).

Deocamdata nu a fost emisa decizia de pensie pentru limita de varsta, prin urmare trebuie sa va prezentati la comisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta TudoranMaria TudoranMaria Buna ziua, Sunt pensionata pe caz de boala iar in data de 17 mai 2011 urmeaza sa implinesc 59 ani.As dori sa stiu cand pot sa fac cererea pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei dupa data deciziei de pensionare StefBoji StefBoji Am citit pe forum ca plata se face in luna urmatoare emiterii deciziei de pensionare. As vrea sa stiu daca acest lucru este valabil chiar daca decizia s-a ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)