avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta

Buna ziua,
Sunt pensionata pe caz de boala iar in data de 17 mai 2011 urmeaza sa implinesc 59 ani.As dori sa stiu cand pot sa fac cererea pentru pensionare definitiva si daca mai este necesar sa ma prezint la comisie in data de 14 iunie a.c., cand am fost programata. Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cu stima,

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:20, 22 Mai 2011
Indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta din 17 iunie 2011. La comisia de expertiza medicala este obligatoriu sa va prezentati. Veti trece de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta din oficiu, nu este necesar sa faceti nicio cerere.

Multumesc.
Va rog frumos sa imi spuneti ce se poate intampla daca nu ma mai prezint la comisia de expertiza medicala din 14 iunie, care este pentru mine un mare stres.
Doamna, oricum treceti la pensie pentru limita de varsta. De ce sa va legati la cap daca nu va doare? Este ultima revizuire si va fi doar o formalitate.

Ganditi-va ca, pana va fi emisa decizia de pensie pentru limita de varsta, veti primi pensia de invaliditate. Daca nu va prezentati la revizuire, cei de la pensii suspenda plata pensiei. Daca decizia de pensie pentru limita de varsta va fi emisa peste 7 luni, 7 luni veti sta fara pensie.

Duceti-va la revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invaliditate gradul ii, revizuibil sau nu? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Vechime in munca - 35 ani, total stagiu de cotizare 30 ani, 6 luni , 22 de zile. Primesc pensie de 4 ani, probleme accentuate psiho-somatice. Varsta - 58 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate cristiana59 cristiana59 Sunt nascuta in octombrie 1959 si am lucrat fara intrerupere din noiembrie 1982 pana in martie 2015,cand am fost pensionata medical ,cu termen de revizuire ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)