e in divort cu sotia cu care are 3 copii minori.poate sa se recasatoreasca?am inteles k italienii se pot casatorii doar o singura data.eu sunt romanca,am 25 ani,el e italian,are 33 ani.daca fac un copil ce drepturi va avea?va multumesc
Eu cred ca e vorba de religia catolica, ce nu permite sub nicio forma mai multe casatorii, ci doar una singura.
Adica, va puteti casatori doar civil, nu si religios....asta daca nu vrea cumva sa se converteasca la ortodoxism...:)
Pe copii nu cred sa-i afecteze in vreun fel aceasta situatie...
va redau un caz concret; un amic de al meu italina(locuieste la Roma), tocmai ce a facut nunta a doaua oara.Intradevar, nu se pot casatori religios decat cu dezlegare.dar nu are relevanta juridica.Cred ca amicul dvs nu va prezinta realitatea,dintr-un motiv stiut doar de el.
Ca idee- nici intr-o tara europeana, legislatia nu interzice recasatorirea,deoarece am semnat cu totii conventia drepturilor omului.
el mi-a spus ca ne putem casatori civil,dar intrebarea mea este cand se poate face asta?dupa cei 3 ani acordati la ei pt divort,sau dupa ultima infatisare la judecator,in cazul lui in mai?
si stiti cumva cand se acorda aceasta hotarare de divort,acum,sau peste 3 ani?am 25 de ani si nu vreau sa am un copil fara a avea acte.de asta intreb.el a spus ca in cazul unui copil,el va declara ca este copilul lui si il va trece pe numele lui,dar....stiu ca aici(in italia) si dupa casatorie fetele raman la numele lor,doar copii trec pe numele tatilor....