avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se mai poate casatorii un italian daca e divortat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se mai poate casatorii un italian daca e divortat?

e in divort cu sotia cu care are 3 copii minori.poate sa se recasatoreasca?am inteles k italienii se pot casatorii doar o singura data.eu sunt romanca,am 25 ani,el e italian,are 33 ani.daca fac un copil ce drepturi va avea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 21:35, 14 Martie 2011
Eu cred ca e vorba de religia catolica, ce nu permite sub nicio forma mai multe casatorii, ci doar una singura.
Adica, va puteti casatori doar civil, nu si religios....asta daca nu vrea cumva sa se converteasca la ortodoxism...:)

Pe copii nu cred sa-i afecteze in vreun fel aceasta situatie...
va redau un caz concret; un amic de al meu italina(locuieste la Roma), tocmai ce a facut nunta a doaua oara.Intradevar, nu se pot casatori religios decat cu dezlegare.dar nu are relevanta juridica.Cred ca amicul dvs nu va prezinta realitatea,dintr-un motiv stiut doar de el.
Ca idee- nici intr-o tara europeana, legislatia nu interzice recasatorirea,deoarece am semnat cu totii conventia drepturilor omului.
el mi-a spus ca ne putem casatori civil,dar intrebarea mea este cand se poate face asta?dupa cei 3 ani acordati la ei pt divort,sau dupa ultima infatisare la judecator,in cazul lui in mai?
dupa ce are hotararea de divort
si stiti cumva cand se acorda aceasta hotarare de divort,acum,sau peste 3 ani?am 25 de ani si nu vreau sa am un copil fara a avea acte.de asta intreb.el a spus ca in cazul unui copil,el va declara ca este copilul lui si il va trece pe numele lui,dar....stiu ca aici(in italia) si dupa casatorie fetele raman la numele lor,doar copii trec pe numele tatilor....

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)