avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de intabulare a unei constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de intabulare a unei constructii

Cineva a construit o terasa de 10 mp. in afara apartamentului fara sa aiba act de proprietate/concesiune pe terenul de pe domeniul public , certificat de urbanism, acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, autorizatie de construire. Poate sa intabuleze aceasta terasa, daca, conform legii, pentru intabulare este obligatorie autorizatia de constructie?
Daca foloseste acest act de intabulare, ilegal, in justitie, nu este lovit de nulitate?
Cel mai recent răspuns: bcpi , utilizator 09:58, 15 Martie 2011
Persoana respecticva nu poate intabula terasa deoarece pe langa alte acte, este obligatorie autorizatia de construire.

Pentru intabularea unei constructii se va depune un dosar cu mai multe acte la Judecatoria de care apartine persoana respectiva. Avand in vedere ca aceasta nu are niciun act care sa ateste construirea terasei, nu are cum sa faca intabularea.
art. 37 din Legea nr. 50/1991 stabileşte faptul că “construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară. În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege”.
Poate sa-si intabuleze(din pacate) daca obtine vreun drept asupra terenului pe care-l ocupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie - sunt sau nu in legalitate? fdragos fdragos Buna seara, am o situatie pe care sincer nu reusesc sa o inteleg, poate ma lamureste cineva... pe scurt, am primit o amenda de la Pol.comunitara deoarece n-am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de construire fdragos fdragos Buna ziua, am urmatoarea problema. In anul 1995 am cumparat un teren de 106 mp pentru care am obtinut o autorizatie pentru o constructie provizorie spatiu ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)