avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie constructie - sunt sau nu in legalitate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie constructie - sunt sau nu in legalitate?

Buna seara, am o situatie pe care sincer nu reusesc sa o inteleg, poate ma lamureste cineva... pe scurt, am primit o amenda de la Pol.comunitara deoarece n-am respectat aut. de construire la o cladire (constr. 1997), am construit in plus o terasa. Am contestat amenda, se judeca inca, am termen in octombrie, intre timp am inceput demersurile sa intabulez terenul si cladirea, si am reusit, chiar astazi am primit actele, cladirea este intabulata conform schitei cadastrale cu tot cu terasa construita in plus fata de autorizatie, de fapt intabularea respecta realitatea din teren. Intrebarea mea este sunt acum in legalitate sau pe viitor mai pot fi amendat o data?
Marturisesc ca sincer nu mai inteleg nimic, cineva mi-a spus ca ar trebui sa obtin autorizatie si pe terasa, dar la Primarie primul act cerut ptr. certificat de urbanism este intabularea terenului, cum sa cer autorizatie de construire pentru un teren pe care deja este intabulata o constructie?!?#-o Sincer nu inteleg daca sunt sau nu in legalitate acum, raman dator daca ma poate lamuri cineva...
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
fdragos, utilizator
Cel mai recent răspuns: fdragos , utilizator 00:09, 6 Iulie 2011
Nu inteleg cum vi s-a facut intabularea constructiei impreuna cu terasa in conditiile in care pentru terasa nu detineti autorizatie de construire (nu este evidentiata nici in autorizatie si banuiesc ca nici in procesul verbal de receptie finala).
Pe de alta parte, daca ati finalizat constructia in 2007 se pare ca dreptul de a vi se aplica amenda contraventionala era prescris (ar putea fi eventual 6 luni de la receptia finala).
In principiu aveti intabulata cladirea impreuna cu terasa, insa in cazul unei ipoteci, vanzari, etc vi se cere si actul de proprietate, iar in lipsa autorizatiei sau altui act de proprietate nu o sa puteti face dovada dreptului d-voastra asupra terasei.
Puteti solicita extras de informare la zi, chiar daca figureaza terasa ... pana la urma doriti o autorizare retroactiva a terasei deja construite pentru care nu detineti act de proprietate (vedeti art. 57 din normele de aplicare ale legii 50/1991).
constructia a fost finalizata in 1997, in 98 am facut si terasa, pentru intabulare cred ca s-a folosit prevederea aceea despre constructiile de inainte de anul 2000, mentionez ca toata constructia este pe terenul meu proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de intabulare a unei constructii calin felicia calin felicia Cineva a construit o terasa de 10 mp. in afara apartamentului fara sa aiba act de proprietate/concesiune pe terenul de pe domeniul public , certificat de ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Schimbarea de destinatie si cartea funciara !!! Anjelique Anjelique In urma cu 11 ani , impreuna cu sotul meu ( actualmente ex ), am construit o statie service auto , care din lipsa de fonduri nu a mai putut fi pusa in ... (vezi toată discuția)