avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la cea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea anticipata

Sunt nascut pe 26/09/1952 si din septembrie2002, sunt incadrat in gr. 3 de invaliditate. La acea data aveam o vechime de 31 ani si 2 luni.
Vreau sa stiu daca pot beneficia de pensionare anticipata.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:13, 12 Martie 2011
Pentru a beneficia de pensie anticipata partial trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani fara stagii asimilate (stagiul militar si pensia de invalidita sunt considerate stagii asimilae). Nu puteti beneficia de pensionare anticipata.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.Asadar limita de varsta la 65 de ani.Oricum trebuie sa stiti ca pensia anticipata partial este cu mult mai mica decat cea de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Pensionare atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua, Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie AdrianG1954 AdrianG1954 Am 31 ani si 11 luni vechime si 4 ani si 9 luni grupa a II - a de munca. Sunt nascut in octombrie 1954. Cand pot sa ma pensionez, anticipat sau de drept? (vezi toată discuția)