avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită detalii executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

detalii executare silita

Buna ziua! Am si eu o intrebare: am un furnizor la care am o datorie. las deoparte faptul ca eu nu am contrract cu el, ca el asre o factura pe care eu nu am semnat-o si deci nu am acceptat-o la plata. El ma ameninta ca imi executa silit conturile- care sunt goale-si bunurile. ce inseamna asta? Cu ce incepe? Cu lucrurile din casa? Cu casa? Datoria e in jur de 6000 de lei. Nu stiu care e procedura asta de executare. Cum face, vine la usa cu politia? Cu executorul? daca sunt plecata de acasa imi sparge usa? Habar n-am pe cine sa intreb, ajutati-ma va rog! Multumesc!
In cazul acesta, furnizorul dvs nu va poate executa decat dupa ce deschide o actiune in instanta, si in cazul in care ar obtine o hotararea favorabila, definitiva si irevocabila. Pentru a avea castig de cauza trebuie sa demonstreze in instanta faptul ca v-a furnzat serviciile/bunurile respective si ca intre dvs si acesta a existat o intelegere in acest sens.
Din cele relatate de Dvs. inteleg ca ati contractat datoria in calitate de comerciant, persoana fizica autorizata sau persoana juridica. Cel mai probabil este vorba de o societate comerciala.

In acest caz, creditorul furnizor va trebui sa obtina o hotarare judecatoreasca definitiva ori irevocabila impotriva societatii comerciale in numele careia ati contractat datoria.
In baza acestui titlu executoriu, investit cu formula executorie, creditorul se poate adresa unui executor judecatoresc in vederea realizarii creantei sale pe calea executarii silite sau poate cere direct declansarea procedurii de insolventa impotriva societatii debitoare.

In cazul in care se adreseaza executorului judecatoresc, executarea silita se va putea efectua atat prin poprire cat si prin executare silita asupra bunurilor mobile si imobile aflate in patrimoniul societatii debitoare.
Executarea silita asupra bunurilor societatii va incepe prin comunicarea unei somatii, iar in cazul in care nu onorati datoriile in termenul prevazut in somatie, se trece la executarea efectiva, prin identificarea si valorificarea bunurilor urmaribile.
In cazul in care executorul judecatoresc considera necesar, acesta va putea obtine concursul organelor de politie, jandarmerie si alti agenti ai fortei publice pentru indeplinirea efectiva a executarii silite. Deci daca va opuneti executarii silite, executorul judecatoresc va desavarsi executarea cu consursul acestor organe.

In cazul in care se declanseaza procedura insolventei impotriva societatii debitoare, judecatorul sindic poate dispune ca administratorul societatii sa suporte, din averea personala, o parte sau chiar toate datoriile societatii. In acest caz, executorul judecatoresc va urmari si valorifica bunurile din averea Dvs. personala.

In concluzie, eu va sfatuiesc sa faceti tot posibilul sa va onorati obligatiile de plata contractate.
Am inteles asta. Eu chiar asta vreau, sa platesc. Numai ca nu o pot face instant, din moment ce am inchis magazinul...Nu inteleg insa cum se poate sa imi ia apartamentul, pe care eu il am de la parinti, inclusiv toate bunurile din el, adica eu din baniii societatii nu am cumparat nimic, poate niste toale la copil...chiar nu am avut bani sa cumparam plasme, mobile, masini sau alte dracii! ma uitam prin casa si chiar nu stiu ce ar putea lua ca sa acopere pagubele, toate sunt vechi, de cel putin 10 ani, societatea am deschis-o acu' 2 ani...ma rog, legea e lege! Nu am de gand sa ma opun dar nu stiu cum se procedeaza, ma anunta cineva inainte, poate nimereste cand e copilu' singur acasa, ca fac in cazul asta? Se mai poate negocia in momentul ala? Adica sa zic ca fac rost de bani, pot sa ii platesc in momentul ala si sa nu imi ia nimic din casa? Noi am pus deja apartamentul in vanzare, il mai pot vinde? Daca il vand, reusesc sa platesc toate datoriile, dar asta dureaza, nu se face in doua zile...Multumesc mult pentru raspunsuri!
daca nu e semnata de primire , nu prea are castig nici in instanta , apropo , de cand este factura , ce data are?
rorica a scris:

Buna ziua! Am si eu o intrebare: am un furnizor la care am o datorie. las deoparte faptul ca eu nu am contrract cu el, ca el asre o factura pe care eu nu am semnat-o si deci nu am acceptat-o la plata. El ma ameninta ca imi executa silit conturile- care sunt goale-si bunurile. ce inseamna asta? Cu ce incepe? Cu lucrurile din casa? Cu casa? Datoria e in jur de 6000 de lei. Nu stiu care e procedura asta de executare. Cum face, vine la usa cu politia? Cu executorul? daca sunt plecata de acasa imi sparge usa? Habar n-am pe cine sa intreb, ajutati-ma va rog! Multumesc!

Stati linistita, nu va sparge nimeni usa si nu va ia nimeni casa si bunurile asa doar ca vrea el. In primul rand trebuie demonstrat ca aceasta creanta este lichida, certa si exigibila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita a bunurilor mobile? Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Cum se executa bunurile mobile? Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare silita - amenintari cirstoceaelena cirstoceaelena buna seara am primit o citatie acasa de la un birou executor in care se afla o somatie prin care ma someaza ca in una zi sa achit o suma sunand la nr de tel la ... (vezi toată discuția)