avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită detalii executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

detalii executare silita

Buna ziua! Am si eu o intrebare: am un furnizor la care am o datorie. las deoparte faptul ca eu nu am contrract cu el, ca el asre o factura pe care eu nu am semnat-o si deci nu am acceptat-o la plata. El ma ameninta ca imi executa silit conturile- care sunt goale-si bunurile. ce inseamna asta? Cu ce incepe? Cu lucrurile din casa? Cu casa? Datoria e in jur de 6000 de lei. Nu stiu care e procedura asta de executare. Cum face, vine la usa cu politia? Cu executorul? daca sunt plecata de acasa imi sparge usa? Habar n-am pe cine sa intreb, ajutati-ma va rog! Multumesc!
superacasa a scris:

daca nu e semnata de primire , nu prea are castig nici in instanta , apropo , de cand este factura , ce data are?

Factura e de prin februarie 2008, eu nu eram in magazin el a lasat marfa dar eu nu am semnat-o si nici altcineva. Problema e ca e tare capos.I-am explicat in ce situatie suntem dar nu vrea sa priceapa neam! Altii au fost mult mai intelegatori, el nu stiu ce crede ca am bani la saltea sau ceva...
A, si am uitat sa intreb: eu pot face contestatie la executarea lui? Am sa vorbesc si cu un avocat, dar abia marti...
Ca sa poti face contestatie la executare , trebuie sa ai inceputa executarea silita...la tine nu este cazul.
Ca sa ai inceputa executarea silita, trebuie sa ai o sentinta def. sau irev....la tine... iar nu este cazul.

Intelege, acel admin al sc trebuie mai intai sa te dea in judecata...sa castige si apoi sa mearga in executare silita , daca tu nu-ti executi de buna voie debitul.
Nimeni nu-ti sparge usa (doar vreun hot..ceva!)...ce face creditorul se numeste: presiune! Te sperie, poate poate ii dai banii!
Bine...acu...ce ai vrea sa faca? Sa-ti spuna ca va sta linistit pana te hotarasti tu sa-i platesti?

Daca se duce pe somatia de plata....dar nu, mai bine vorbim la momentul respectiv....
Daca creditorul va luat atitudine efectiv prin actionarea in instanta...vezi atunci ce strategie vei adopta....
Deocamdata...sunt doar vorbe!:)
Gabi are.... tot timpul dreptate!;)
Ei..ma rog,..aproape tot timpul....:)
De ce nu-i dati marfa inapoi??:Ar fi solutia cea mai corecta, scapati de amenintari.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita a bunurilor mobile? Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Cum se executa bunurile mobile? Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare silita - amenintari cirstoceaelena cirstoceaelena buna seara am primit o citatie acasa de la un birou executor in care se afla o somatie prin care ma someaza ca in una zi sa achit o suma sunand la nr de tel la ... (vezi toată discuția)