avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se face executarea silita a bunurilor mobile?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se face executarea silita a bunurilor mobile?

Cum se executa bunurile mobile?
Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea judecatoreasca? Sau trebuie sa vina cu un act anume la usa?

Sa zicem ca vine executorul acasa, cum stabileste ca bunurile din casa sunt ale tale si nu ale altcuiva, sora, frate, prieten care ti-a imprumutat un obiect, etc, situatii pot exista multe.
Trebuie sa dovedeasca executorul care bun e al tau, sau trebuie sa dovedesti tu cu acte ce nu e al tau, adica pentru bunuri sa ai acte ca sunt pe numele altei persoane. Si ce nu ai acte pe numele altei persoane se executa?
Sau executorul ia la hurta din casa, fara sa-l intereseze ce si cum?

Si in general, cum se face executarea asta? Ia bunurile fizice din casa si pleaca cu ele, teveul, canapeaua, dulapul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 10 Martie 2012
Executorul se poate prezenta la domiciliul debitorului numai daca se afla in posesia unui titlu executoriu legal
In procedura de executare silita exista o serie de bunuri care nu pot face obiectul executarii silite
Procedura de executare silite prevede comunicarea de somatie ,incheierea de proces verbal de constatare a bunurilor eventual existente care pot face obiectul executarii silite
In vederea executarii silte,executorul judecatoresc dispune si comunica debitorului si creditorului temen de licitatie a bunurilor ce pot face obiectul executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tomamarin tomamarin Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)
Executare silita dan66 dan66 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care cel care urmeaza sa fie executat silit nu dispune de bani sau bunuri si nici macar nu lucreaza(are ... (vezi toată discuția)
Bunuri supuse executarii silite maryanita713 maryanita713 Buna seara, am primit o instiintare de executare silita . ei spun sa ma prezint sa declar bunurile mobile pe care le detin. Intrebarea mea este bunurile mobile ... (vezi toată discuția)