avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care cel care urmeaza sa fie executat silit nu dispune de bani sau bunuri si nici macar nu lucreaza(are 22ani si este intretinut de parinti) ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:21, 22 Iunie 2011
In aceasta situatie, nu aveti ce executa, doar sa asteptati ca debitorul sa detina bunuri, ori sa se angajeze..
Va trebui sa aveti insa grija la termenul de prescriptie, si sa faceti in asa fel incat sa il intrerupreti pentru a curge cate un nou termen.
Daca debitorul nu are bunuri pe numele lui (pentru ca le-a trecut pe numele sotiei, de ex) se pot urmari si executa conturile bancare, in caz ca ar avea? Executorul are acces la astfel de informatii de la banci?

Daca nu se poate face executarea la un moment dat, dosarul respectiv ramane activ, sau trebuie inchis, apoi redeschis pentru a evita prescrierea etc?

Multumesc.
@ana_mama
Cand a trecut bunurile pe numele sotiei? pt ca ar putea fi posibila si o actiune revocatorie, de anulare a actelor de transfer al proprietatii.
Da, executorul poate solicita informatii si de la banci.
Daca se incepe procedura executarii silite, prescriptia este intrerupta; e suficient sa inceapa, nu trebuie inchisa/deschisa.
Multumesc. Am dat de o doamna executor care mi-a zis ca daca nu poate face executarea va trebui sa inchida dosarul; apoi mi-a zis ca nu poate obtine informatii de la banci, secretul bancar bla bla...

Stiu ca a trecut o masina pe numele sotiei, cel mai probabil dupa ce a imprumutat bani de la mine. Sotia are o casa pentru care plateste un credit numai ea.

Eu as putea afla oficial informatii despre proprietatile debitorului? Sau o poate face numai executorul?
Oficial, nu.
Mda, si mie mi-a spus un executor sa il sun cand vad masina debitorului sa vina sa o ridice:) numai panda nu mai faceam.
Din pacate, daca nu are bunuri imobile/mobile sau executorul nu obtine alte informatii, nu aveti ce executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar executare - se reia la fiecare 12 luni? ionpauce ionpauce Salut! Am o intrebare si sper ca ma puteti ajuta! Am demarat executarea silita a unui individ care mi-a cauzat daune, in urma condamnarii definitive a ... (vezi toată discuția)
Executare silita - administrator srl ContSters337090 ContSters337090 Buna ziua, Am luat un credit de nevoi personale. Din vara nu am mai putut plati ratele. A venit o scrisoare de la un executor judecatoresc sa platesc in 5 ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)