avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

In urma cu cateva zile am primit o citatie de la parchet cum ca sunt invinuit cu articolul 291cp.In acel moment nu am stiut despre ce este vorba.Dupa cercetarea acestui forum am constatat ca si alte persoane aveau aceiasi problema si ca este vorba de fisele medicale pentru permisele auto.Am sunat avocatul si am primit comfirmarea.
In 2006 am dat examen pentru obtinerea gradelor de profesionist fisa am cumparato prin intermediul instructorului.Motivul sa nu mai stau pe la toate cabinetele medicilor si asa se facea in perioada aceia fara sa stim consecintele intradevar grave pentru o fapta la prima vedere neimportanta.
Acum vin si eu cu niste intrebari pentru ca nu am mai patit sa fiu invinuit intr-un dosar penal.
1. Este cineva care sa comfruntat cu problema asta si daca da cum a scoso la capat?
2. De atata timp se mai poate considera fapta penala nu sa prescris stiam ceva de 3 ani?
3. Permisul se anuleaza tinand cont ca examenul l-am luat legal?
si ultima intrebare si cea mai infricosatoare.
4. Ajung dupa grati?
multumesc:(
Termenul de 3 an ,prevazut de decretul nr 167/1958,se refera la termenul general de prescriptie al datoriilor
Fapta nu s-a prescris, fiindca nu se aplica termenul genereal de 3 ani, in cazul faptelor penale prescriptia se calculeza in functie de cuantumul pedeapsei prevazute de lege pentru fiecare infractiune.In cazul infractiunii de uz de fals , cum pedeapsa nu depaseste 5 ani, termenul de prescriptie este de 5 ani.
Sunteti undeva la limita totusi, fiindca fapta s-a comis in 2006.
Nu cred sa ajungeti dupa gratii , poate va veti alege cu o amenda..Probabil ca ati avut dvs. ghinionul acesta, fiindca de regula aceste fise medicale se intocmeau fara efectuarea controlului medical, pur si simplu se aplica parafa medicului.Insa de vreme ce aceasta fisa este necesara pentru a se cunoaste starea de sanatate a viitorului conducator auto , ar fi firesc ca rezultatele acelea sa reflecte realitatea, din motive usor de inteles. Nu excludeti nici ipoteza anularii permisului.
Asteptati si alte opinii.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
maria20094553 a scris:

Iordachescu Nicolae a scris:

In urma cu cateva zile am primit o citatie de la parchet cum ca sunt invinuit cu articolul 291cp.In acel moment nu am stiut despre ce este vorba.Dupa cercetarea acestui forum am constatat ca si alte persoane aveau aceiasi problema si ca este vorba de fisele medicale pentru permisele auto.Am sunat avocatul si am primit comfirmarea.
In 2006 am dat examen pentru obtinerea gradelor de profesionist fisa am cumparato prin intermediul instructorului.Motivul sa nu mai stau pe la toate cabinetele medicilor si asa se facea in perioada aceia fara sa stim consecintele intradevar grave pentru o fapta la prima vedere neimportanta.
Acum vin si eu cu niste intrebari pentru ca nu am mai patit sa fiu invinuit intr-un dosar penal.
1. Este cineva care sa comfruntat cu problema asta si daca da cum a scoso la capat?
2. De atata timp se mai poate considera fapta penala nu sa prescris stiam ceva de 3 ani?
3. Permisul se anuleaza tinand cont ca examenul l-am luat legal?
si ultima intrebare si cea mai infricosatoare.
4. Ajung dupa grati?
multumesc:(

s-a rezolvat cumva situatia?
~ Conținut șters la cerere ~
arturvutcovici a scris:

Veste proasta:
DA, permisul se anuleaza daca veti fi gasit vinovat, pentru ca un document fals a stat la baza obtinerii lui.
Veste buna:
Daca nu aveti antecedente penale nu veti sta dupa gratii.
[/quot
dar ce risc daca nu mai stiu despre fisa?au trecut totusi 5 ani d atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere pedeapsa cu suspendare palfabian palfabian poate sa intervina prescriptia unei pedeapse cu suspendare? se poate revoca o pedeapsa primita in 2011? daca voi fi condamnat pentru o fapta de recidiva ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta art 184 cp amandeal amandeal In cat timp se prescrie o fapta pe art 184 cp, petrecuta in iulie 2008 si care se judeca si acum.Nu s-a prescris in iulie 2013? Multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii conditionate, posibil sau nu in speta de fata? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor.M-ar interesa daca este posibila revocarea suespendarii conditionate in urmatoarea situatie. - 2005 se comit 2 infractiuni de fals in ... (vezi toată discuția)