dantopor a scris:
Ma intereseaza daca am sanse ca PV sa fie anulat sau, in cazul in care inregistrarea de la politie dovedeste ca intr-adevar nu am imobilizat vehiculul, daca amenda se poate transforma in avertisment... sau daca pot cere anularea amenzii pe motiv de abuz in serviciu, exces de zel sau ceva asemenator.
De asemenea, daca platesc amenda si depun si contestatia, in cazul anularii amenzii voi primi banii inapoi?
Va multumesc anticipat!
PS: AM permis de 9 ani si este prima data cand ma opreste politita si sunt amendat, deci nu sunt cel care sa circule cu 100 km/h in localitate sau sa depăsesc coloana oprita la stop.
Inteleg ca este vorba de o cale ferata industriala. In acest caz se aplica prevederea din regulamentul privind circulatia pe drumurile publice pe care o reproduc mai jos:
Art. 73. - (1) La trecerea la nivel cu o cale feratã industrialã se instaleazã indicatorul “Alte pericole“, însotit de un panou aditional ce contine imaginea unei locomotive.
(2) Atunci când pe calea feratã industrialã se deplaseazã un vehicul feroviar, circulatia trebuie dirijatã de un agent de cale feratã.
Trecerea la nivel era semnalizata regulamentar. Daca nu aveti un motiv de contestare a procesului verbal.
Din continutul articolului de lege rezulta clar ca pericolul (trecerea unui tren) trebuia sa fie semnalizata de un agent al cailor ferate. Lipsa acestui agent semnifica lipsa pericolului. Prin deductie rezulta ca nu aveati obligatia opririi la trecerea la nivel. inca un motiv de contestare a procesului verbal.
Verificati daca procesul verbal contine toate elemenntele prevazute in regulament. In caz contrar mai aveti un motiv de contestare.
Ceea ce am scris mai sus
este valabil numai in cazul in care este vorba de o cale ferata industriala, nu de o linie curenta
Avand obiectiuni in procesul verbal trebuiie sa existe si un martor cu datele personale de identificare. Exista asa ceva? Daca nu, inca un motiv de contestare.
Teoretic exista sanse de castig.
Va fi mai greu cu recuperarea amenzii platite si celorlalte cheltuieli de judecata.
SUCCES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!