avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi copil cu handicap grav

Am un copil incadrat in grad de handicap grav; are 2 ani si jumatate. Am depus o cerere la primarie, care a fost directionata catre Asistenta Sociala, prin care solicitam acordarea indemnizatiei de insotitor. Raspunsul a fost negativ. Mentionez ca stiu persoane care beneficiaza de aceasta indemnizatie in alte judete. Cui trebuie sa ma adresez pentru a beneficia de acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 13 Martie 2011
Copilul cu handicap grav beneficiaza de:
- alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, acordata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale;
- buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 91 lei;
- indemnizatie de insotitor sau asistent personal.
Adresati-va Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in raza caruia aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Copil cu malformatie congenitala ianuarie1234 ianuarie1234 Buna ziua ,am o prietena care are o fetita de 6 ani cu o boala cardiaca ;bloc antiventricular complet congenital,caz de o stimulare permanenta epicardica ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru bolnavii de sida yaro yaro am fost diagnosticat acum 2 ani cu hiv intro tara din ue daca ma intorc in romania mar ajuta statul cu alocatia de hrana ,indemnizatia sau ce sunt astea ca nu ... (vezi toată discuția)