avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autorizatie provizorie de circulatie dupa inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autorizatie provizorie de circulatie dupa inmatriculare

As avea si eu o intrebare: Am cumparat recent un Logan. Pentru inmatriculare am vorbit cu o persoana de la dealer care se ocupa cu inmatriculari si o face el. Intrebarea mea este daca mai pot circula cu numerele rosii (tinand cont ca dupa data autorizatia este valabila) pana ce intru in posesia noilor numere, inclusiv cand ma duc la dealer dupa talon si placute de inmatriculare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 20:09, 10 Iunie 2009
Autorizatia de circulatie provizorie este valabila 30 zile pentru deplasarile interne.
Un autovehicul nu poate parasi teritoriul Romaniei cu placute si autorizatie de circulatie provizorie.
Pentru a putea parasi teritoriul Romaniei autovehiculul trebuie inmatriculat definitiv sau temporar (pentru societatile de leasing).
Stiu acesta, dar intrebarea mea este daca pot circula cu numerele rosii (pe teritoriul Romaniei) in conditiile in care sunt deja emise numerele de inmatriculare permanenta, dar care inca nu se afla in posesia mea ci sunt la dealer (adica mai precis daca autorizatia de circulatie provizorie se anuleaza la emiterea numerelor permanente). Multumesc.
Da, puteti circula cu numerele rosii, cu conditia sa nu depasiti cele 30 de zile de valabilitate ale autorizatiei de circulatie provizorie.
Daca autorizatia este valabila , nu vad nici un inconvenient

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu nr rosii e inmatriculata sau nu? marcelcj marcelcj O masina cu 0 km si nr rosii este inmatriculata sau nu?Eu zic ca da,este inmatriculata provizoriu.Dar atunci nu ar trebui ca dealer-ul sa plateasca taxa de ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)