avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CONTRACT SUSPENDAT PENTRU CERCETARE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CONTRACT SUSPENDAT PENTRU CERCETARE PREALABILA!!!

Buna ziua
Am urmatoarea problema in care am o incertitudine
In cadrul unei societati unul dintre soferii angajati a savarsit un prejudiciu de 8.000 de lei prin avarierea unui autoturism. Salariatul respectiv in ziua urmatoare a accidentului a incheiat un angajament de plata pentru achitarea prejudiciului in transe lunare pe o perioada de 6 luni.
La cateva ziel dupa incheierea angajamentului de plata acesta nu s-a mai prezentat la munca. Imediat dupa constatarea absentelor nemotivate societatea i-a suspendat contractul de munca in temeiul art. 52 lit a C. muncii.

Intrebarea mea este cum as putea sa-i inchid contractul de munca pentru absente nemotivate, avand in vedere ca referatul intocmit pentru fapta sa a fost intocmit in data de 10.02.2011???

Trebuie emisa o decizie de incetare a suspendarii si dupa aceasta tb facuta cercetarea prealabila dupa suspendare sau se face in interiorul suspendarii?

Pentru recuperarea prejudiciului cand ar trebui sa introduc cererea la Tribunal???

#-o
Astept raspuns urgent

Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 13 Martie 2011
Cred ca decizia de suspendare in baza art.52 lit.a C.mun . nu este legala ... aceasta masura se ia in conditiile in care a demarat procedura cercetarii disciplinare si nicidecum imediat dupa constatarea absentelor nemotivate.

Avand in vedere ca referatul a fost inregistrat la 10.02.2011 , devine incident termenul de 30 de zile pentru ca angajatorul sa dispuna aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă.
Din punctul de vedere al naturii juridice, termenul de 30 de zile este un termen de prescripţie.

În cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator dreptul la actiune se prescrie intr-un termen de 3 ani care începe să curgă de la data producerii prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare c.i.m Beauty Beauty Buna seara As dori sa stiu care e durata maxima a suspendarii cim dat fiind faptul ca s-a comunicat ca se suspenda pana la solutionarea litigiului(mentionez ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Felisse Felisse Intampin o situatie foarte complicata . Recunosc ca pana acum nu m-am lovit de genul acesta de probleme . Am 2 angajati care din luna 01.2019 nu s-au mai ... (vezi toată discuția)