Buna ziua
Am urmatoarea problema in care am o incertitudine
In cadrul unei societati unul dintre soferii angajati a savarsit un prejudiciu de 8.000 de lei prin avarierea unui autoturism. Salariatul respectiv in ziua urmatoare a accidentului a incheiat un angajament de plata pentru achitarea prejudiciului in transe lunare pe o perioada de 6 luni.
La cateva ziel dupa incheierea angajamentului de plata acesta nu s-a mai prezentat la munca. Imediat dupa constatarea absentelor nemotivate societatea i-a suspendat contractul de munca in temeiul art. 52 lit a C. muncii.
Intrebarea mea este cum as putea sa-i inchid contractul de munca pentru absente nemotivate, avand in vedere ca referatul intocmit pentru fapta sa a fost intocmit in data de 10.02.2011???
Trebuie emisa o decizie de incetare a suspendarii si dupa aceasta tb facuta cercetarea prealabila dupa suspendare sau se face in interiorul suspendarii?
Pentru recuperarea prejudiciului cand ar trebui sa introduc cererea la Tribunal???
Cred ca decizia de suspendare in baza art.52 lit.a C.mun . nu este legala ... aceasta masura se ia in conditiile in care a demarat procedura cercetarii disciplinare si nicidecum imediat dupa constatarea absentelor nemotivate.
Avand in vedere ca referatul a fost inregistrat la 10.02.2011 , devine incident termenul de 30 de zile pentru ca angajatorul sa dispuna aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă.
Din punctul de vedere al naturii juridice, termenul de 30 de zile este un termen de prescripţie.
În cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator dreptul la actiune se prescrie intr-un termen de 3 ani care începe să curgă de la data producerii prejudiciului.
Suspendare c.i.m
Beauty
Buna seara
As dori sa stiu care e durata maxima a suspendarii cim dat fiind faptul ca s-a comunicat ca se suspenda pana la solutionarea litigiului(mentionez ... (vezi toată discuția)