avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu cod CAEN 4939 poate executa transport in regim ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu cod CAEN 4939 poate executa transport in regim de inchiriere?

Desi Registrul Comertului a acordat respectivul cod CAEN, Primaria sustine ca in calitate de PFA nu se poate executa transport in regim de inchiriere (cu sofer).
Legea 38/2003 prevedea la art. 6 al. m) ca ,, operator de transport in regim de inchiriere = persoana juridica romana autorizata cf Ordonantei Guv 44/1997 privind transporturile rutiere.
Legea 265/2007 abroga respectivul art. 6 din L. 38 si stipuleaza la art 2 ca: ,,Transportator = persoana fizica, asociatie familiala sau persoana juridica inregistrate la Registrul Comertului ptr. a desfasura activitati de transport cu vehicule rutiere''.
Din pacate, nu toate celelalte articole din L 38 au fost modificate conform celor aratate mai sus, asa ca cei de la primarie refuza acordarea autorizatiei datorita unei mentiuni din lege ca: in cazul transportului in regim de inchiriere, soferul trebuie sa fie angajat al societatii comerciale
Poate cineva sa ma lamureasca de ce Registrul Comertului considera ca un PFA poate desfasura aceasta activitate, dar Primaria refuza autorizarea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eameam , utilizator 12:44, 14 Martie 2011
Poate ca pe considerentul ca PFA-ul nu poate angaja. Va recomand sa schimbati forma juridica din PFA in intreprindere individuala si nu o sa mai intampinati probleme. Cheltuiala este de sub 100 ron.
Multumesc frumos!
Cred totusi ca risc sa schimb forma de incadrare din PFA in II, fara sa obtin autorizatia. Cei de la Primarie mi-au recomandat ca unica solutie SC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate primi autorizatia de transport in regim de inchiriere? BCTBCT BCTBCT Buna ziua, Conform legii 38 (actualizata si cu toate modificarile la zi), transportator poate fi orice persoana fizica, asociatie familiala sau persoana ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist dacyan dacyan M-am liberat de 2 ani din penitenciar pt o condamnare de 10 ani pt lg 143/2000. Am executat fractia si m-am liberat pt buna purtare. As vrea sa-mi deschid PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 4932 am dreptul sa am angajati? adrianr adrianr Buna ziua, In anul 2004 am infiintat un PFA, care prin anul 2008 l-am schimbat in I.I. ca sa pot sa am angajati. In urma cu o luna am un control de la ... (vezi toată discuția)