avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test ADN

As dori sa ma lamuriti intr-o problema:
-sunt divortata, minorul mi s-a increditat spre crestere
- tatal minorului nu plateste pensia alimentara ( motivand ca nu are nici un venit )
- minorul a implinit deja trei ani
- tatal minorului vrea sa ceara acum test ADN
Intrebarea mea este : poate sa imi ceara acum dupa ce am divortat si minorul a implinit 3 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:23, 13 Martie 2011
"Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului"
se prea poate sa i se respinga cererea ca tardiv introdusa.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate popa bogdan popa bogdan Dupa 7 luni de casnicie,am intentat actiunea de divort,pe timpul procesului de divort(februarie 2010-noiembrie2010) a rezultat un copil.Din cauza ca nu am fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatalui in certificat andrada alexandra andrada alexandra buna ziua.vreau si eu sa stiu de ce acte am nevoie pt a-mi schimba numele tatalui in certificatul de nastere.sunt majora si am facut un test ADN la cererea ... (vezi toată discuția)
Admiterea actiunii in tagada paternitatii Mikaleta Mikaleta Ce se intampla in situatia in care are loc admiterea actiunii in tagada paternitatii cu pensia alimentara platita de fostul sot al mamei? este obligat copilul ... (vezi toată discuția)