avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatia la executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatia la executare

credeti ca mi-ar fi de folos conttestatia la executare? cum pot face o astfel de contestatie? ce motive as putea invoca?
Daca faceti contestatie la executare propri-zisa atunci va trebui sa invocati motive cu privire la : anularea incheieriii prin care s-a incuviintat executarea; alegerea procedurii executionale; prescriptia dreptului de a cere executarea silita sau perimarea unor acte de execuatre, vicii de forma ale titlului executoriu sau ale altor acte de executare ca de exemplu somatia de palta; nerespecatarea termenelor, incalcarea oricaror forme in cadrul executarii silite; neopozabilitatea titlului executoriu fata de o terta persoana cu drepturi proprii asupra obiectului urmarit; invocarea compensatiei legale etc.

Daca faceti contestatie la titlu atunci veti invoca motive cu privire la inteles, intindere si aplicare.

...depinde de speta pe care o aveti...

Prezentati in cateva cuvinte speta pentru a va da mai multe informatii
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
as vrea sa va explic cu amanunte problema mea. sunt disperata pt. ca nu vad o iesire din aceasta problema.sotul meu era singurul care castiga bani, aem un baiat in clasa a zecea care are nevoie de sprijin material.
in urma unui accident rutier, actiunea penala s-a pus in miscare si a inceput un proces lung si costisitor.in prima instanta s- au schimbat multi judecatori veniti din alte parti pt. a suplini pe altcineva.au fost ascultati martorii ale caror marturii nu coincid una cu cealalta si nici cu ora accidentului.am depus o cerere pt. retroactiva la mina minovici pt alcoolemie, dar s-a gresit greutatea si inaltimea si raspunsul avenit cu o decalare de o jumatate de ora in defavoarea noastra. specific ca nu se cunoaste cu exactitate ora accidentului. in final instanta s-a pronuntat pt. suspendare. in apel ,instanta a acceptat schimbarea incadrarii juridice si a decis inchisoare ,iar daunele sa fie platite de asigurator. la curtea de apel s-a respins recursul ca nefondat si asteptam mandatul. va rog ajutati-ma sa gasesc o solutie care sa ne avantajeze. specific : sotul meu nu a avut antecedente . unele persoane mi-au spus ca exista o lege noua care poate micsora pedeapsa. va rog dati-mi un raspuns concret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse cu contestatia in anulare sau cu revizuirea? claudiadiana claudiadiana as vrea sa va explic cu amanunte problema mea. sunt disperata pt. ca nu vad o iesire din aceasta problema.sotul meu era singurul care castiga bani, aem un ... (vezi toată discuția)
Cum pot formula o contestatie in anulare? claudiadiana claudiadiana as vrea sa va explic cu amanunte problema mea. sunt disperata pt. ca nu vad o iesire din aceasta problema.sotul meu era singurul care castiga bani, aem un ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu marymary marymary Daca am calitatea de debitor, am depus contestatie la executare considerand ca am executat dispozitiile titlului executoriu, dar consider in acelasi timp ca ... (vezi toată discuția)