avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CONTESTATIE LA TITLU EXECUTORIU
Discuție deschisă în Executare silită

CONTESTATIE LA TITLU EXECUTORIU

Daca am calitatea de debitor, am depus contestatie la executare considerand ca am executat dispozitiile titlului executoriu, dar consider in acelasi timp ca titlul executoriu contine ambiguitati nascand interpretari diferite de punere in aplicare, pot completa contestatia la executare si cu solicitarea de lamurire a intelesului, intinderii si aplicarii titlului executoriu? Sau exista un termen limita pana la care puteam cere acest lucru?
Mentionez ca la prima sedinta de judecare a contestatiei mele la executare din 29.09.2014 judecatorul a dat un nou termen pentru 10.11.2014, pentru ca executorul judecatoresc nu depusese dosarul executional. Este normal acest lucru?
Revin asupra intrebarii mele: pot face completarea contestatiei mele(cu solicitarea de mai sus) in acest moment?
Multumesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:56, 1 Noiembrie 2014
Nu puteti solicita lamurirea, intinderea, intelesul titlului executoriu pe calea contestatiei la executare.

Acest lucru se face pe cale separata la instanta care a emis titlul executoriu.
exista un termen limita de solicitare a acestui lucru catre instanta care a emis titlul executoriu?
In opinia mea puteti adauga si alte motive de contestatie pana la termen.
Art. 712

Condiţii de admisibilitate

(1) Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătoreşti sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestaţie motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecăţii în primă instanţă sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.

(2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală specifică pentru desfiinţarea lui.

(3) Nu se poate face o nouă contestaţie de către aceeaşi parte pentru motive care au existat la data primei contestaţii. Cu toate acestea, contestatorul îşi poate modifica cererea iniţială adăugând motive noi de contestaţie dacă, în privinţa acestora din urmă, este respectat termenul de exercitare a contestaţiei la executare.


art 714
(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
( de regula, 3 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bogisofia bogisofia Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un model de contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Mentionez faptul ca doresc sa formulez ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)