Multumesc mult pentru raspuns. Tocmai am gasit cateva informatii aici:
[ link extern ]
Si am extras urmatorul paragraf:
CAPITOLUL II
COMPETENȚÃ
SECȚIUNEA 1
Divorț, separare de drept și anulare a căsătoriei
Articolul 3
Competență de fond
(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorțul, separarea de drept și anularea căsătoriei instanțele judecătorești din statul membru:
(a) pe teritoriul căruia se află:
- reședința obișnuită a soților sau
- ultima reședință obișnuită a soților în condițiile în care unul dintre ei încă locuiește acolo sau
- reședința obișnuită a pârâtului sau
- în caz de cerere comună, reședința obișnuită a unuia dintre soți sau
- reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin un an imediat înaintea introducerii cererii sau
- reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin șase luni imediat înaintea introducerii cererii și în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, are "domiciliul" în acel loc;
(b) de cetățenie a celor doi soți sau, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, statul "domiciliului" comun.
(2) În sensul prezentului regulament, termenul "domiciliu" se interpretează în sensul sistemelor de drept ale Regatului Unit și Irlandei.
Noi avem domiciliul in Irlanda, tot nu imi este clar cum poate sotul sa divorteze in Romania daca noi locuim aici. Casatoria a fost incheiata in Romania dar domiciliul nu il mai avem in Romania.
Multumesc anticipat penru orice informatie.