Am un copil minor de 16 ani pentru care am hotariare judecatoreasca pentru pensie intretinere din anul 2006 pe suma de aprox 300 lei..Cat a lucrat in oras la o S.C. am primit banii automat prin retinere pe stat de plata.Din anul 2009 fostul sot s-a mutat in alt oras cu serviciul si mi-a transmis prin copi ca are salar minim pe economie si daca am rabdare o sa-mi dea tot atat ,daca nu sa-l dau in judecata.
Problema este ca mi-a dat 200 lei cu pauze,adica o luna da,una nu.Are pe 2009 2 luni neplatite,pe 2010 vreo 5 luni si in 2011 mi-a dat numai pentru o luna.
Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez sa-mi recuperez banii din urma,sa-l oblig sa plateasca in continuare, care ar fi variantele . Am fost la Politie si m-a trimis la Parchet.Am fost la Judecatorie si am vorbit cu judecatorul de servici si mi-a spus sa fac o actiune prin Judecatorie redactata profesionist de catre un avocat pentru ca asa cum mi-a dat el banii este o strategie , deci e sfatuit de o persoana cu cunostinte in domeniul juridic.
Varianta sa merg la un executor judecatoresc este viabila sau nu?
Da! Mergeti la un executor judecatoresc cu Sentinta pe care o aveti. Se fac niste formalitati (legalizare, investire cu formula executorie, incuviintare executare) dupa care il executati silit.
Da, pentru recuperarea pensiei restante puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului.