avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Structura organizatorica si functionala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Structura organizatorica si functionala

Buna, am o intrebare in legatura cu prezentarea structurii organizatorice si functionale a unei banci, pentru licenta, ce reprezinta mai exact aceasta structura?

Cel mai recent răspuns: laviniamaria89 , utilizator 15:40, 13 Martie 2011
1. Structura organizatorica si functionala este parte compenenta a Regulamentului de organizare si functionare (ROF) a unei unitati.

2. - ROF = Instrument de organizare folosit pentru descrierea detaliata a structurii organizatorice a unui sistem economico-social, in vederea cunoasterii si analizei sale aprofundate.
- De regula ROF este structurat in doua subdiviziuni principale:

Partea I cuprinde:
- informatii privind baza legala a constituirii si functionarii sistemului respectiv;
- o succinta prezentare a obiectului de activitate;
- organigrama generala;
- organigrame partiale ale principalelor componente ale organizarii structurale (daca este necesar);
- prezentari detaliate ale principalelor caracteristici organizationale (obiective specifice sau individuale, sarcini, autoritate si responsabilitati ale conducerii colective si individuale).

Partea a II-a cuprinde descrierea in detaliu a compartimentelor si a functiilor incorporate, pentru primele prezentandu-se obiectivele si atributiile acestora. Descrierile organizatorice ale compartimentelor se efectueaza potrivit succesiunii lor in organigrama, acestea grupandu-se pe module corespunzator subordonarii conducerii superioare a sistemului economico-social respectiv.

3. Puteti cere la o banca sa va dea o organigrama (daca vor dori acest lucru) sau macar sa va explice, in mare, care este structura sa organizatorica.
laviniamaria89 a scris:

Buna, am o intrebare in legatura cu prezentarea structurii organizatorice si functionale a unei banci, pentru licenta, ce reprezinta mai exact aceasta structura?




Gasiti aici mai multe detalii despre organizarea unei banci
[ link extern ]
Din cate imi dau seama, organigrama si regulamentul de organizare si functionare sunt instrumentele din care reiese structura organizatorica si functionala. Organizarea din organigrama, iar functionarea atat din organigrama intrucat in ea se releva si relatiile de subordonare, si de coordonare, si functionale(pe orizontala), iar functionarea din regulament (detalierea structurii si relatiilor dintre entitatile structurii, precum si eventuale proceduri decizionale)
Multumesc!
Multumesc, insa nu cred ca cei de la banca ma vor ajuta, dar multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rof pt agentie de turism cristea.ruxandta cristea.ruxandta Buna. Cine stie unde pot gasi si eu Rof pentru agentie de turism? un site ceva. va multumesc (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)