avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca,ptr garantie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca,ptr garantie?

Salariul meu brut este de 970 lei,net este 720 lei.Acum angajatorul a inceput sa opreasca garantie,40 lei.Vreau sa va intreb daca poate face acest lucru fara un act aditional la contractul de munca.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adna39 , utilizator 22:56, 15 Martie 2011
Nu poate sa va opreasca acesti bani , daca nu aveti incheiat un contract de garantie ... Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cistigul mediu pe o luna, dupa caz.
~ Conținut șters la cerere ~
Da,aveti dreptate,doar ca nu ai cu cine discuta...nu semnam nici stat de plata,nu ni se dau nici fluturasi de salarizare...
Faceti o sesizare la ITM care va verifica cele spuse de dvs. si va lua masurile legale.
Va multumesc mult ptr sfaturi!

Alte discuții în legătură

Buna... garantie materiala 1/2 din salariu loryy456 loryy456 imi puteti spune daca este legal sa ti se opreasca din salar jumatate de luna zicandu-ti ca sunt o garantie materiala fara sa semnezi nimic si culmea dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie gestionar nicoledea nicoledea sunt gestionara si as dori sa stiu si eu ce suma de bani trebuie sa-mi opreasca angajatorul,constituind garantia ...am citit pe acest forum ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)