avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca,ptr garantie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca,ptr garantie?

Salariul meu brut este de 970 lei,net este 720 lei.Acum angajatorul a inceput sa opreasca garantie,40 lei.Vreau sa va intreb daca poate face acest lucru fara un act aditional la contractul de munca.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adna39 , utilizator 22:56, 15 Martie 2011
Nu poate sa va opreasca acesti bani , daca nu aveti incheiat un contract de garantie ... Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cistigul mediu pe o luna, dupa caz.
~ Conținut șters la cerere ~
Da,aveti dreptate,doar ca nu ai cu cine discuta...nu semnam nici stat de plata,nu ni se dau nici fluturasi de salarizare...
Faceti o sesizare la ITM care va verifica cele spuse de dvs. si va lua masurile legale.
Va multumesc mult ptr sfaturi!

Alte discuții în legătură

Garantie gestionar nicoledea nicoledea sunt gestionara si as dori sa stiu si eu ce suma de bani trebuie sa-mi opreasca angajatorul,constituind garantia ...am citit pe acest forum ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Cat este permis sa opresti garantie pe luna unui salariat...? Cezar66 Cezar66 Cat este permis sa opresti garantie unui salariat avand in vedere ca lucreaza cu valori si este vorba de gestiune...? Exista prevederi in acest sens ? (vezi toată discuția)
Buna... garantie materiala 1/2 din salariu loryy456 loryy456 imi puteti spune daca este legal sa ti se opreasca din salar jumatate de luna zicandu-ti ca sunt o garantie materiala fara sa semnezi nimic si culmea dupa 3 ... (vezi toată discuția)