avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna... garantie materiala 1/2 din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna... garantie materiala 1/2 din salariu

imi puteti spune daca este legal sa ti se opreasca din salar jumatate de luna zicandu-ti ca sunt o garantie materiala fara sa semnezi nimic si culmea dupa 3 luni decand a fost semnat contractul de munca
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
loryy456, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 7 Octombrie 2016
Potrivit Legii nr.22/1969 :
- gestionarul are obligaţia de a constitui o garantie în numerar.

- constituirea garantiei se face prin contract incheiat în scris.

- garantia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate.

- garantia în numerar se retine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o luna, după caz.

Puteti sesiza ITM-ul , in legatura cu situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Cu privire la decizia de imputare, daca nu se mai poate face ... coss1 coss1 Cu privire la decizia de imputare, daca nu se mai poate face popriri salariatului decat in baza unei hotarari judecatoresti, sau cu acordul partilor, este ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)