avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Garantie materiala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Garantie materiala

va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de coordonare.

care sunt cauzele pentru care firma are dreptul sa-mi retina garantie materiala?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:15, 7 Noiembrie 2012


Legea 22/1969
Art. 11. - Constituirea garanţiei se face prin contract încheiat în scris.
Garanţiile reciproce între gestionari nu sînt admise. Aceeaşi persoană nu poate constitui garanţii pentru mai mulţi gestionari. Cel care constituie garanţia va declara, în scris, dacă a mai constituit alte garanţii.
Garanţiile suplimentare se constituie înainte de încredinţarea gestiunii.
Art. 12. - Garanţia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate.
Pentru gestionarii retribuiţi pe bază de cotă procentuală, cuantumul minim al garanţiei în numerar va fi echivalent cu cîştigul mediu pe o lună, iar cel maxim cu cîştigul mediu pe 3 luni.
Art. 13. - Garanţia în numerar se reţine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o lună, după caz. Dacă, din cauza altor reţineri, ratele în contul garanţiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depună.

Gestionati valori banesti? Va ocupati de aprovizionarea materialelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantia materiala a gestionarilor kintaregala kintaregala echivalentul a cate salarii se poate retine unei persoane angajate pe post de gaestionar? (vezi toată discuția)
Garantii de gestiune geambasu geambasu cine hotaraste oprirea din salariu a agarantiei de gestiune, si in baza carei legi? daca ai acces la conturile firmei si ai semnatura in banca este normal sa ... (vezi toată discuția)