Buna ziua,
Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ocupa de problemele asociatiei cu responsabilitate: sunt multi datornici cu datorii mai mari de trei ani de zile, nu sunt la curent cu schimbarea legilor (cea privind calculul caldurii de ex), dar au stiut sa-si mareasca salariile fara a convoca ad gen, etc. Oricum sunt si oameni fara pregatire, si asta poate fi o explicatie a faptelor lor, nu neaparat reaua-vointa.
Am organizat ad gen in sedinta extraordinara. Prima oara nu au fost 50%+1 locatari prezenti, a doua oara nu am gasit absolut toti oamenii sa-mi semneze tabelul nominal (am afisat convocatorul la toate etajele - s-au rupt de cinci ori, si am tiparit si fluturasi pt toate apartamentele) asa ca inspectorul de la Primarie a motivat ca oricare dintre cei care nu au semnat poate contesta in judecata hotararile luate la sedinta.
Intrebarea mea este: se poate organiza o a treia sedinta la care sa se poata lua hotarari sau nu? Nu voi reusi cu siguranta sa obtin toate semnaturile celor din bloc.
Si mai vreau sa va spun ca presedintele a organizat o alta ad gen a locatarilor, concomitent cu a noastra, astfel ca cea de-a doua ad gen in sedinta extraordinara a coincis cu prima lor sedinta (initial a fost o distanta de doua zile, dar am modificat noi data ca sa ne suprapunem).Cenzora a declarat sedinta (a doua) extraordinara a locatarilor ilegala deoarece comitetul de initiativa este format doar din trei persoane si nu din 20% din locatari, spunand ca lista cu 20% semnaturi ale locatarilor atasata convocatorului trebuia sa fie considerata tot comitet de initiativa(!!??). La prima sedinta extraordinara cenzora nici nu s-a prezentat.
Poate ne luminati si pe noi ce avem de facut, pentru ca asteptand sa se completeze tabelul nominal nu ne mai rezolvam niciodata problemele.
Va multumesc si va doresc numai bine.
Intradevar d-na cenzora a avut dreptate cand a declarat prima adunare neconforma cu legea 230/2007. Convocatorul care se afiseaza la loc vizibil pentru o adunare generala extraordinara este rezultatul hotararii a cel putin 20% din proprietarii unui condominiu care vor semna intr-un tabel nominal.Inteleg din ce spuneti dvs. ca a-ti avut o prezenta statutara la prima convocare si ca putea-ti lua o hotarare atunci dar deoarece nu a-ti respectat conditiile initiale...
Nu este nici o problema, puteti repeta corect convocarea unei sedinte extraordinare pe aceeasi tema daca doriti.Invatati sa faceti si un proces verbal cu un tabel nominal cu cei care au fost de acord cu tema adunarii pe care sa il duce-ti presedintelui pentru ca acesta sa puna in aplicare hotararea unei majoritati.
Va recomand sa cititi legea 230/2007 si Normele de aplicare.;)
Doamna cenzor nu s-a prezentat la prima sedinta (ca si presedintele asociatiei) astfel ca noi cei din comitetul de initiativa am declarat ca prima sedinta e nestatutara pt ca nu erau prezenti 50% + 1 locatari. Pentru prima sedinta am afisat un convocator dupa modelul dat de Primarie (cu convocator semnat de comitetul de initiativa si avand atasat tabelul nominal cu locatarii care au fost de acord cu convocarea sedintei, in proportie de 20%), care poate fi descarcat de pe internet. A doua sedinta am organizat-o peste 10 zile si s-a suprapus cu sedinta organizata de presedintele asociatiei. Atunci abia ne-am intalnit cu dna cenzor care a declarat ca sedinta extraordinara organizata de proprietari e ilegala deoarece convocatorul trebuia sa contina in comitetul de initiativa toti cei 20% dintre proprietari.
Ne pierdeți printre atâtea adunări generale și convocatoare... și se pare că, până la urmă nu există voința, în asociația dvs, de a schimba echipa de conducere. Pare mai mult o luptă cu morile de vânt!
În fine, prima ședință organizată de actualul comitet a fost statutară?
Dacă da, ați participat și dvs împreună cu grupul de inițiativă?
Dacă nu, mergeți la cea de-a doua și impuneți-vă punctul de vedere.
Comitetul de initiativa poate fi format si din 2- 3 oameni, lor le apartine initiativa sa se ocupe de organizarea unei adunari generale, intocmesc un tabel cu minim 20% din proprietari si in baza acestui tabel semnat intocmesc convocatorul anuntand data, locul si tema sedintei ocupandu-se si de intocmirea unui p.v. care sa finalizeze toate demersurile.Nu confundati comitetul de initiativa cu tabelul cu semnaturile proprietarilor care sunt de acord cu convocarea unei adunari generale extraordinare la o anumita data, intr-un anumit loc si avand o anumita tema.
A doua ad gen a avut deja loc. Am invitat la sedinta si un inspector de la Primarie, care insa n-a venit, motivand ca n-au semnat absolut toti locatarii tabelul nominal atasat convocatorului ,si din cauza asta oricare dintre locatarii care n-au semnat poate contesta in instanta hotararile luate. Impartisem si fluturasi pt toate apartamentele.Asa ca n-am mai avut curaj sa luam nici o hotarare.
De aceea intreb: daca mai organizam o sedinta extraordinara(a treia), fara a avea semnaturile de la absolut toti locatarii convocati , putem lua hotarari care sa nu poata fi atacate in instanta? Am vrea sa invitam inca o data inspectorul de la Primarie, iar de data aceasta sa nu mai existe motiv sa nu vina. Este imposibil sa obtinem toate semnaturile locatarilor pt ca multe garsoniere sunt nelocuite, altele sunt inchiriate, unii sunt datornici, altii sunt prea batrani, altii refuza sa semneze, etc.