avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare adunare generala

Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva avizat daca pentru orice fel de adunare generala ( ordinara,reconvocata,extraordinara ) sunt obligatorii ,cumulativ ,anunturile convocatoare de la aviziere,de la scarile blocurilor,etc ,si tabele cu semnaturile tuturor locatarilor !!
Sunt multi plecati " afara " ,alte locuinte goale si in litigii intre mostenitori,locuitori pe la tara ,apoi dezinteres .... Deci trebuiesc pe langa aceste convocatoare si tabele nominale de la toti locatarii pentru a fi legale aceste adunari ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:58, 3 Octombrie 2016
este suficient un anunt la loc vizibil.
Convocatorul se practica atunci cand urmaresti sa ai o reusita la prima adunarea generala.

Adunarea reconvocata trebuie facuta in maxim 10 zile: a 11 zi nu se mai ia in considerare.
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007
Art. 23
(1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotararea adunarii generale.

Art. 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
In lege insa la adunarile reconvocate se specifica anuntul la loc vizibil SI tabele nominale cu semnaturi .Am vazut si spete in care se prevad cumulativ cele doua dovezi ale convocarii tuturor proprietarilor ( legiuitorul nu a prevazut libera circulatie in ....lume ). Oricum,multumesc
dumitru suiu a scris:
In lege insa la adunarile reconvocate se specifica anuntul la loc vizibil SI tabele nominale cu semnaturi .

In care lege si in ce articol se specifica "si si"?
Hg 400/2003 ,art 18 al 4 .Tocmai aici este problema mea,multi nu sunt,altii au litigii,parte locuiesc in fapt la tara,etc si totusi legiuitorul ma pune sa aduc convocator SI tabele . Cum fac ?! Stie cineva vreo speta in care cine a anuntat doar prin convocator,proces verbal de afisare la fiecare scara ... ,alte dovezi ale convocarii tuturor celor care ar fi putut sa vina daca ar fi dorit ,a avut castig de cauza in instantele de judecata ? Multumesc,

Alte discuții în legătură

Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)