avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare adunare generala

Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva avizat daca pentru orice fel de adunare generala ( ordinara,reconvocata,extraordinara ) sunt obligatorii ,cumulativ ,anunturile convocatoare de la aviziere,de la scarile blocurilor,etc ,si tabele cu semnaturile tuturor locatarilor !!
Sunt multi plecati " afara " ,alte locuinte goale si in litigii intre mostenitori,locuitori pe la tara ,apoi dezinteres .... Deci trebuiesc pe langa aceste convocatoare si tabele nominale de la toti locatarii pentru a fi legale aceste adunari ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:58, 3 Octombrie 2016
Oricum nu am timp de intocmit SI tabele nominale semnate de proprietari ,in sa dupa atata munca si implicare ( sunt totusi peste 20% acei care solicita organizarea unei ag ) ,mi-ar parea rau in cazul unei contastari sa mi se respinga pe motivul dovezilor CUMULATIV ( convocator si tabele nominale ) .Tin cont de fiecare articol din lege , incercand sa fiu cat mai in interiorul prevederilor sale . Multumesc pentru ajutor si relatii .l
Haideti sa deslusim fraza cu pricina din HG 1588/2008, daca om putea.
Proprietarii sunt anuntati asa (cu "sau")
Art.14
..........
(4) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra datei adunarii generale a asociatiei de proprietari cu cel putin 7 zile inainte ca aceasta sa aiba loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.

Dovada ca au fost anuntati este o enumerare de 2 posibilitati si singurele. Faptul ca sunt singurele dovezi luate in considerare l-a facut pe legiuitor sa puna acel "si" buclucas.

(5)..................Dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)