avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare adunare generala

Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva avizat daca pentru orice fel de adunare generala ( ordinara,reconvocata,extraordinara ) sunt obligatorii ,cumulativ ,anunturile convocatoare de la aviziere,de la scarile blocurilor,etc ,si tabele cu semnaturile tuturor locatarilor !!
Sunt multi plecati " afara " ,alte locuinte goale si in litigii intre mostenitori,locuitori pe la tara ,apoi dezinteres .... Deci trebuiesc pe langa aceste convocatoare si tabele nominale de la toti locatarii pentru a fi legale aceste adunari ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:58, 3 Octombrie 2016
Buna seara . Situatia completa este asta : s-au organizat doua adunari generale ale proprietarilor ,din care prima fara 1/2+1 si a doua ,reconvocata ,cu prezenta a 43 de proprietari din 435 (a nu se uita ca din total cca 100 sunt pe alte meleaguri ),a luat hotarari . Printre ele si alegerea mea ca presedinte . La acel moment nu aveam informatii ca ar fi certuri intre grupuri de actuali si fosti sefuleti de pe la asociatie . Intocmind dosarul pentru valildarea de catre instanta a modificarilor produse in urma acestor hotarari ( adevarat ,in lege nu am gasit nimic ulterior despre aceasta obligativitate ),in calitate de intervenient voluntar fostul cenzor a cautat vicii de organizare,le-a gasit si instanta ne-a respins dosarul.
Acum ,doresc sa organizez o adunare generala extraordinara ( am 20 %) insa ca de obicei ,in buna traditie nu voi avea cvorum la prima strigare si va trebui sa convoc o a doua . Si aici incep neclaritatile mele . Am nevoie pe langa convocator ( afisat cu proces verbal de afisare ,asistat de locatarii de la fiecare scara ....,deci vor sti toti ) si de tabele nominale ? Si daca da ,ce fac cu aceia care nu sunt,nu ii intereseaza,nu vor,nu pot ....
Multumesc,
este suficient decat anuntarea prin afisare la loc vizibil
dumitru suiu a scris:
Intocmind dosarul pentru valildarea de catre instanta

Ce ati introdus in instamta, ce ati cerut instantei? Sa intelegem si noi, pentru ca in adunarea generala se alege presedintele, comitetul execuitv, comisia de cenzori si pentru asemenea hotarari nu se merge in istanta.
Doar daca ati modificat statutul asociatie, aceasta necesitand votul a 2/3 din numarul proprietarilor.
Procesul verbal incheiat in adunarea generala se semneaza de membrii comitetului executiv si acolo se comnsemneaza si faptul ca cenzorii, in deschiderea sedintei, au constatat ca adunarea generala este statutara. Au ridicat obiectii cenzorii in adunarea generala ca nu ar fi statutara?
Acum pentru ce vreti sa convocati iar adunarea generala? Daca aveti alte motive, daca aveti de luat hotarari ce nu se pot amana pana la adunarea generala anuala obligatoriei in trimestrul unu, sigur ca puteti convoca adunarea generala cu respectarea legii. Dar nu are sens sa va jucati cu adunarile generale si cu timpul oamenilor doar pentru ca ati ajuns in instanta din greseala iar cineva din asociatie (indiferent ca e cenzor sau altceva) nu este de acord cu hotararile adunarii generale.


Buna seara .
Ei, la acea adunare ,atat comitetul executiv cat si cenzorul ,au fost revocati ( cenzorul ,cel cu viciile de procedura de organizare,nici nu a dorit sa vina ) ,si de aici supararile si invocarea articolelor de lege nerespectate .Iinstantei am solicitat " modificare act constitutiv " desi nu am modificat statut,sediu,etc...s-au inlocuit doar niste oameni cu altii in conducerea asociatiei
Stiu,acum,nu ar fi trebuit facut acest demers,insa l-am facut si instanta ,nu si-a declinat competente sau sa spuna ca nu are temei pentru aceasta solicitare,ci ne-a respins ca nefondate si fondul si apelul ,pe motiv ca nu am avut documente la dosar si ne-a recomandat sa reluam procedura adunarii generale .Intre timp ,fostul presedinte a demisionat,comitetul executiv la fel,cenzorul ne-a dat in judecata pentru anularea adunarii si hotararilor ei ,si ne aflam in aceasta situatie a organizarii unei adunari generale extraordinare .Si intrebarea mea initiala,aceea de la care a plecat toata discutia aceasta ,era daca la adunarea reconvocata am nevoie alaturi de convocator si cumulativ de tabele nominale semnate de proprietari .Doresc sa nu am din nou vicii de procedura in organizarea acesteia si sa ma trezesc din nou prin fata instantelor si sa o iau mereu de la capat sau sa o las balta .
Multumesc,
Nu mai ajungeti in fata instantei pentru ca acum stiti ca nu trebuie sa mergeti la judecator in urma alegerii altor oameni.
Dar sigur ca daca i se pare cuiva ca nu respectati legea cu privire la adunarea generala, ar putea acea persoana sa ceara in instanta anularea hotararilor adunarii generale.

Va sugerez sa convocati adunarea generala cu respectarea termenului de afisarea a anuntului asa cum prevede legea. Anuntul sa contina toate datele: ordinea de zi, data afisarii, data desfasurarii adunarii generale, locul ora...
Afisati acest anunt la afisierele din fiecare scara. Incheiati un proces verbal semnat de membrii comitetului si de alti proprietari, in care consemnati ca la data de..., ora de... ati afisat anuntul de convocare a adunarii generale, ca totodata ati pus anunturi in fiecare cutie de posta.
Daca la adunarea generala nu se aduna minim 50+1%, anuntati imediat reconvocarea adunarii generalae la un interval de maxim 10 zile. Reluati acelasi tabiet: anunt afisat imediat in aceeasi zi sau a doua zi de la prima adunare, anunturi in cutiile de posta, PV intocmit iar si semant de cativa proprietari in care aratati ca ati anuntat reconvocarea...
Pastrati aeste PV pentru a demonstra ca ati anuntat adunarile generale cand va fi cazul in instanta.

Alte discuții în legătură

Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)