avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

buna ziua,as dori sa va cer parerea in cazul meu.in urma unui concubinaj a rezultat un minor,au urmat neintelegeri si am fost nevoita sa ma despart de tatal copilului.am cerut incredintarea si statul mi-a incredintat minorul,timp de 4 ani tatal nu sa interesat de copil Datorita neajunsurilor si mai ales k tatal trimitea pensia doar k sesizarea politiei am hotarat sa plec in strainatate.La aflarea vesti tatal sa oferit sa aiba grija si k minorul sa ramana cu el pe perioada sederii mele in strainatate.in acest timp mam ocupat de copil cu bani pachete si toate cele necesare.dupa trei luni la intoarcerea mea tatal inaintase deja o cerere formulata in justitie pt reincredintare minor.in foarte scurt timp a castigat mai putin legal.trimit pensie lunar pachete bani si mi se refuza dreptul de a petrece macar o zi k copilul la mine acasa.trebuie sa fie doar in prezenta si in locuinta tatalui.copilul este traumatizat psihic.cand il intreb ce se intampla imi rasp k nu poate sa vorbeasca k o sa fie pedepsit,nu are prieteni isi petrece tot tipul singur in camera lui.in momentul de fata tatal este plecat in strainatate de cel mult 5 luni,copilul cand vorb k el se simte singur,trist.se afla in grija bunici din partea tatalui.dispun de casa propie, masina si tot cea ce e necesar pt al ingriji.va cer sfatul.va rog din tot sufletul sami raspundeti.am vreo sansa sa mi recuperez copilul?mai ales k in momentul de fata tatal este plecat?astept rasp.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andrea 69 , utilizator 15:28, 15 Martie 2011
Puteți incerca o reincredintare in instanta.Daca se va constata prin ancheta sociala ca este in interesul copilului sa locuiasca la dvs. aveti sanse.In plus daca si copilul se exprima in sensul ca doreste sa locuiasca cu dvs. sansele se maresc.Nu lasati copilul sa sufere.
Eu personal nu inteleg cum de tatal a reusit sa obtina reincredintarea minorului-nu v-ati prezentat la proces sau nu v-ati aparat corespunzator sau daca ati pierdut la fond, aveati posibilitatea sa atacati sentinta cu apel apoi cu recurs...chiar nu mi-e clar...
Va fi foarte greu sa obtineti reincredintarea mai ales daca anterior pozitia dvs. procesuala a fost absenta.
Nici nu ma mira faptul ca bietul copil e trist , abatut si singur pe deasupra..pentru ca ba il castiga mama dar il lasa la tata, ba il castiga tatal si il lasa la bunici..
Pentru a obtine reincredintarea minorului va trebui sa dovediti ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii de reincredintare tatalui s-au schimbat, ca aveti conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de tata, ca afectiv este mai atasat de dvs. decat de acesta, ca dvs. v-ati ocupat de el char si de la distanta prin trimiterea de bani, pachete si ca ati tinut legatura permanent cu el..
Repet nu stiu ce s-a intamplat in dosarul in care minorul a fost reincredintat tatalui, insa nu stiu de ce cred ca nu v-ati zbatut suficient, poate insa ma insel dar asa pare cel putin la prima vedere.
Angajati avocat.
va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns.interes am avut si am pt copilul meu .sa intamplat ca actele mele sa le pierd si nu am putut sa ma prezint.ce sa va spun k am ramas stupefiata la intoarcerea mea.totul a fost bine,am vorbit k tatal pana in ultima segunda,ca ma asteapta sa vin sa mi iau copilulu,baietelul cand ma vazut a vrut sa plece k mine,dar familia tatalui a inceput sal sperie,ca o sai dea jucariile la alti copii k no sai mai vorbeasca niciodata si multe altele,copilul intodeauna pare k ar ascunde o mare teama,nu inteleg ce se intampla,tot ce pot sa va spun e k vrea sa stea k mine dar are o teama de parca ar fi amenintat de cineva,cand il intreb imi raspunde intodeauna la fel;nu pot sa vorbesc k o sa fiu pedepsit;dar cum si de cine nu vrea sa mi zica.anul trecut cand lam vizitat dintro intamplare am descoprit fara sa vreau un lucru.de pe tel mobil al bunici vroiam sa mi trimit niste poze k baiatul meu,dar am dat peste o filmare.unde aparea toata familia tatalui in jurul copilului.toti il fortau pe copil sa zica k io lam tratat rau,dar copilul plangand si tipand se impotrivea spunand k el vrea sa stea k mine k io il iubesc si k nu iam facut niciodata rau,si acesta este adevarul,am destui martori.cand avazut bunica tel in mana mea si-a dat seama si mi-a luat tel din mana,cand iam spus tatalui tot ce va pot spune e k miau inchis tel si nu am mai vorbit k baiatul mult timp,cand aveau nevoie de bani imi spuneau k ma lasa sa vorbesc k copilul doar daca le trimit bani.in momentul de fata sant in relati bune k ei doar pt copilul meu,au frica deoarece stiu k mam pus pe picioare am o casa muncesc am familia alaturi un contract de munca si au teama k pot sa am sanse sa iau copilul.vorbesc k tatal si am copiat unele discuti de pe mess unde el spune cu ce se ocupa in strainatate,prostitutie.daca eu dovedesc acest lucru am sanse sa-l decad din drepturile parintesti?au valoare in fata justitiei inregistrari telefonice?va multumesc si astept un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minori florentinacarp florentinacarp acum opt ani am nascut in Spania,o fetita,rezultatul unei relatii de concubinaj cu un roman ,am muncit si i-am intretinut pe amandoi timp de doi ani,dupa care ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita malisa malisa Buna ziua. am custodie definitiva si irevocabila obtinuta inainte de a se schimba legile. Eu sa ma aflu in alta tara cu copilul meu . Nu de mult sa hotarat ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)