avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului?

As dori sa stiu cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului si care sunt agresivi uneori?
Am inteles ca exista legislatie care ii protejeaza,insa nu exista si legislatie care sa ne protejeze si pe noi,oamenii,de actiunile lor?
Exista vreo solutie legala?
Cel mai recent răspuns: andrei2013 , utilizator 19:59, 14 Ianuarie 2013
Conditionat de interesul dvs real,aveti mai multe variante la indemana
Dar,avand in vedere ca se spune ca omul este cea mai evoluata fiinta ,ati incercat macar sa desfasurati vreun demers prin care sa modificati starea de agresivitate?
Nu apreciati ca daca animalele,uneori ajung la astfel de manifestari ,acestea reprezinta in fapt forma lor de autoaparare fata de comportamentele variate de rautate manifestate de om?
Ati incercat sa dati acelor caini o bucata de paine?
Oare,noi ca si fiinte supreme , intelegem sa ne manifestam fata de restul vietuitoarelor ,numai prin masuri extreme ?
Daca respectivii caini chiar sunt agresivi,aveti posibilitatea sa solicitati interventia serviciului specializat din primarie
Dar oare ,masura exterminarii acestora care va deranjeaza acum ,aveti garantia ca va fi suficienta si in timp nu vor apare si alti caini ?
Poate ar trebui,ca inainte de a gandi si a aplica masura exterminarii celui care se spune ca "este cel mai bun prieten al omului",ca noi oamenii sa facem dovada intelepciunii ,sa ne manifestam si sa ne comportam astfel incat sa acceptam , sa mentinem si sa permitem si existenta altor suflete - mai mult sau mai putin cuvantatoare
Poate ar trebui sa luam in considerare ca si noi ca oameni,nu suntem toti la fel,dar parca nu ajungem la masuri extreme impotriva tuturor acelora pe care nu ii agreem....
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
goe_07, utilizator
Domnule goe_07, ați răspuns, de ce nu încercați să vă limitați la atât? Nu de alta, dar așa ați fi în concordanță și cu maxima lui Dumas pe care o aveți la status. Cine a vorbit de exterminare? Cât de bine cunoașteți comportamentul câinilor comunitari de faceți aprecieri asupra naturii agresivității lor?

Cred că habar nu aveți și, în plus, cred că nu ați ieșit vreodată din țară înspre vest, astfel ați ști că în nicio țară civilizată nu există câini vagabonzi și, cu siguranță suntem singura țară europeană în care mor oameni sfâșiați de căinii vagabonzi.

Nu spune nimeni că trebuiesc exterminați dar adunați de pe străzi fără a mai fi eliberați vreodată, DA!
@adriantot
raspunsul dvs ,va garantez ca este gresit in ceea ce priveste precizarea sexului si deplasat in restul continutului postarii dvs
Nu inteleg sa particip la polemici,dar,cred ca nu este normal mai ales ca moderator sa postati mesaje prin care sa initiati si sa va manifestati simpatiile sau antipatiile impotriva utilizatorilor de pe forum,mai ales in conditiile in care subsemnatul , nu am facut nici o remarca negativa la adresa dvs
Cu respect
@goe_07,
Va rog sa recititi intrebarile postate si raspunsul dumneavoastra. Utilizatorul cerea o solutie sa scape de cainii vagabonzi din casa scarii.
Iar dumnaevoastra-i faceti "educatie" si-l criticati ca nu stie sa-si apropie animalele, ca acestea nu trebuie sa "aplice masura exterminarii"...
Dac ar fi intrebat ce demersuri ar trebui sa faca pentru a divorta, i-ati fi explicat ca nu este normal sa-si agreseze nevasta!?
Cat despre sexul dumneavoastra, este greu sa va deghizati si nu cred ca puteti demontra contrariul.
Ma intereseaza si pe mine subiectul initial si anume cum putem scapa, legal, de cainii vagabonzi din scara blocului, unde sunt incurajati sa stea de catre cativa din membrii asociatiei de locatari.
Recunosc ca am o frica de caini deoarece acum 7 ani am fost muscata fara sa ii provoc in vreun fel, intr-un parc in miezul zilei, cainii venind de la o distanta de aprox 100 m special pentru a ataca, fara motiv, doar din cauza naturii lor de animale care isi reclama teritoriul!
Acum locuiesc intr-un bloc de 8 etaje intr-o zona f buna din centrul Bucurestiului, dupa ce am platit o suma imensa pe acest apartament, si sunt in fiecare zi terorizata ca cei 2 caini comunitari ar putea ataca atunci cand incerc sa ajung la usa apartamentului meu.
Nu inteleg de ce iubitorii de caini vagabonzi din bloc nu ii tin in casele lor. Nu am nicio problema cu cei care cresc caini in casa lor, este dreptul lor, sa ii tina in casa daca ii iubesc atat de mult.
Dar cainii lasati pe scara blocului latra si fac galagie la orice miscare a liftului sau a altor persoane, care probabil ii deranjeaza prin simpla prezenta.
Legat de faptul de a a-i hrani sau de a vorbi cu ei, nu inteleg de ce sunt conditionata la intrarea in blocul meu, sa vorbesc cu niste animale. Iar hranitul nu face decat sa incurajeze prezenta lor in bloc.
Suntem noi sub controlul lor, in loc sa fie invers.
Rog si eu pe cei care au trecut prin aceasta experienta si au gasit o rezolvare, sa ne anunte. Cu babele din bloc nu se poate discuta rational si tin sa amintesc din nou ca traim intr-o zona f scumpa a capitalei (Tineretului), unde te astepti sa gasesti o atmosfera civilizata.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie legala si corecta pentru noi oamenii in primul rand.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
dboana, utilizator

Alte discuții în legătură

Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)