avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iviri bolii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iviri bolii

M-am nascut cu un handicap la aorta pulmonara,si alte malformatii, am facut si un anevrism,coarctatie de aorta,hipoplazie de arc aortic,anevrism de aorta toracica, ,descendenta, anevrismde artera sub clavie stangahate,litiazarenala,nanism hipofizaramfost salvata de la moarte,si nu exagerez,mi-sau pus 2 protezedacron colagenata, am stat in concediu medical 11 luni si fiindca nu ma puteam recupra asa repede m-au pensionat pe caz de boala mentionand la:DATAIVIRI BOLI-ziua in care mi-sa terminat concediul medical si am fost pensionata,nu era normal ca data sa fie odata cu nasterea mea?, deoarece eu m-am nascut cu acest handicap, desi am umblat prin nenumarate spitale si am fost si internata de mai multe ori nu este vina mea ca doctorii nu au descoperit boala mea desi trbuia sa o descopere odata cu nasterea mea.Desi m-am nascut cu acest handicap,iar boala me a fost descoperita abea in 20 noiembrie 2009 totusi pe decizia de pensionare am fost trecutala data ivirii invaliditatii01-09-2010,este normal sau e freseala?,pentru ca eum-am nascut asa ,si chiar mai era nevoie de ani de munca?,acum am facut si la cap anevrism si multiple accidente vasculare si dubla semi pareza,sunt incadrata la boala obisnuita adica gradul 3 cu drept de munca,asta inainte de accidentele vasculare,ce sa fac sa ma duc la comisie s-au sa astept pana in septembrie cand trebuie sa ma duc pentru urmatoarea comisie? am2 operarii la rinichiul drept, un inceput de hernie de disc de vreo 7an care nu stiu cat s-a agravat,iar eu sunt pensionata cu gradul 3 si drept de munca ,e corect?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:22, 23 Martie 2011
mohorliliana a scris:
(...) am stat in concediu medical 11 luni si fiindca nu ma puteam recupra asa repede m-au pensionat pe caz de boala mentionand la DATA IVIRI BOLI-ziua in care mi-sa terminat concediul medical si am fost pensionata,nu era normal ca data sa fie odata cu nasterea mea?, deoarece eu m-am nascut cu acest handicap, desi am umblat prin nenumarate spitale si am fost si internata de mai multe ori nu este vina mea ca doctorii nu au descoperit boala mea desi trbuia sa o descopere odata cu nasterea mea.Desi m-am nascut cu acest handicap,iar boala me a fost descoperita abea in 20 noiembrie 2009 totusi pe decizia de pensionare am fost trecutala data ivirii invaliditatii01-09-2010,este normal sau e freseala?

Data ivirii bolii o stabileste medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens (puteti citi despre aceasta in cap. C, sect. I, pct. 10 din Ordinul nr. 340/2001). Puteati sa contestati decizia de incadrare in grad de invaliditate emisa de comisia de expertiza in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia. Acum este tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se constata invaliditatea,,, data ivirii invaliditatii ? 1984 sau 2013 ? ContSters290057 ContSters290057 Am o cunostiinta care este suferinda de o boala psihica din anul 1984. Boala a fost descoperita pe cand isi satisfacea serviciu militar obligatoriu. In anul ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap margaretacovaciu margaretacovaciu Am orimit un certificat de incadrare in grad de handicap cu respingere pe motiv ca , codul bolii 160.1 ( inserat in certificat) nu se incadreaza in criteriile ... (vezi toată discuția)